PROFESORICA I KĆI ČUVENOG PJEVAČA OPISALA NALET KOLINDINOG AUTOBUSA

Dijete vrišti, strašan zvuk struganja grdosije… A onda novi šok! Skamenila sam se

Mlada žena, koja je automobilom vozila sina Martina na rukometni trening, jedino što danas želi je zaboraviti prizor kad je veliki autobus Crobus Zora iz Sesveta išao ravno na njezin automobil, zakačio retrovizor i štrajfao njezin automobil, ulupio ga i udario.

– Bilo je oko 18.50 navečer, iz Mača sam išla u Mali Bukovec. Na dijelu ceste gdje nema rasvjete vidjela sam kolonu s rotirkama da nam ide ususret. Automobil ispred mene se pomaknuo u stranu, u ulegnuće na ulazu u dvorište. I ja sam stala skroz uz rub kanala. Vozač očito ne poznaje cestu, rub se ne vidi dobro, bila je noć, livada sa strane. Vozio je skroz po suprotnoj strani ceste, zakačio mi retrovizor… uslijedila je jako dugačka sekunda koja je trajala kao vječnost. Dijete vrišti, strašan zvuk struganja grdosije uz automobil. Zadnja strana je ostala skršena. Da je udarac bio minimalno jači, završili bismo u kanalu. Bilo je strašno, ali najstrašnije je bio djetetovo vrištanje – ispričala je za Jutarnji list Silvija Soldo.

– Ostala sam skamenjena. Žena je izašla iz kuće i rekla da nazovem policiju. Nisam se mogla sjetiti broja, dobila sam ih iz drugog pokušaja. Policija je došla, dio je otišao u Lobor za autobusom, a jedan je policijski automobil ostao sa mnom čekati – kaže Silvija, kojoj svako malo zvoni telefon. Iako je po naravi pristojna i smatra nepristojnim ne javiti se, jedino što sada želi je mir i posvetiti se djetetu, za koje se nada da neće imati psihološke posljedice.

U šoku
Silviju Soldo, koja se prije dvije godine iz Zagreba vratila u rodno Mače, gdje danas živi s djecom i predaje u lokalnoj Srednjoj školi, nije bilo teško pronaći, iako je željela ne biti pronađena. Njezin je otac jedan od najpoznatijih pjevača kajkavske popevke Radek Brodarec.

Šokirana odlaskom kolone bez zaustavljanja, Silvija je poslala e-mail Uredu predsjednice. Nakon opisanog događaja, među ostalim je napisala: “Od šoka, jedva sam se uspjela sabrati… A nitko od silne predsjedničke pratnje nije se okrenuo i barem se uvjerio da nema ozlijeđenih. Moje dijete je pod silnim stresom i u strahu. U strahu od pomanjkanja ljudskosti. Kakvu poruku šaljemo djeci?” Ona sama potvrđuje istinitost sadržaja elektronske pošte, no istu nam nije željela ustupiti jer više ne želi istupati u medijima.

Osobito bi joj smetalo ako bi se njezin osobni šok koristio u svrhu predsjedničke kampanje.

– Za mene je jako ružno koristiti nesreću u predizbornoj kampanji. Apolitična sam, nikada se nisam niti se mislim miješati u politiku. I svoje učenike, a i djecu učim da iza svega stoji znanje, da ljudi trebaju brinuti jedni o drugima, ignoriranje drugih je strašno… – kaže.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se jučer sa Silvijom Soldo na rubu Zagreba, u West Gateu.

Možda vam se svidi

Leave A Reply