7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata?

Forum građana Zenice pokrenuo je inicijativu da općina Zenica donese odluku o produženju radnog vremena u ugostiteljskim objektima za vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu ,a koje kako je poznato , počinje sutra.Istovjetne odluke do sada su donijete u nekoliko gradova u BiH.

VEZANI ČLANAK: SP 2014: U Sarajevu produženo radno vrijeme ugostitelja. Hoće li i u Kaknju?


Predsjednik Foruma građana Zenice ,Tvrtko Mišanović ,napominje da je inicijativa da općina Zenica donese odluku o produženju radnog vremena u ugostiteljskim objektima za vrijeme trajanja svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu ,upućena na zahtjev samih građana. U Forumu građana Zenice se pozivaju na istovjetnu općinsku odluku donijetu za period trajanja Ramazana.Ukoliko općina izađe u susret zahtjevima ,kaže Mišanović ,očekuje se da ,prije svega ,vlasnici ugostiteljskih objekata ,poštuju važeću zakonsku regulativu.

U općini Zenica nisu željeli pred kamerama govoriti o ovoj temi ,uz napomenu da su inicijativu Foruma građana primili i da će biti razmatrana po standardnoj proceduri. Da li će i kada biti donijeta odluka ,pitanja su na koja nismo dobili odgovor. 

(RTVZE/R.Š.)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO