Prodaje se zenički Hotel Internacional

0
345

Agencija za privatizaciju FBiH objavila je javni poziv za prodaju hotela Internacional u Zenici koji je u vlasništvu Željezare Zenica. Početna cijena iznosi 9,8 miliona maraka.Hotel se sastoji od podzemne garaže, suterena, prizemlja, galerije te sedam spratova sa oko 160 ležaja raspoređenih u četiri etaže (od 2. do 6. sprata), od čega je 30 jednokrevetnih i 29 dvokrevetnih soba, te 4 apartmana. Hotel ima i restorane i konferencijske sale, piše Biznisinfo.ba.

Rok za podnošenje ponuda je 21.07.2017. godine do 16 sati. Javno otvaranje ponuda desit će se 25.07.2017. u prostorijama Agencije za privatizaciju FBiH.

Kada je riječ o tenderu, vrednovat će se tri kriterija. Ponuđena cijena vrednovat će sa 350 bodova ili 35 posto.

Drugi kriterij je da poslodavac preuzme 35 radnika Željezare Zenica u radni odnos na neodređeno vrijeme, a najmanje na period od 3 godine od dana zapošljavanja, što također nosi 35 posto bodova.

Treći kriterij je da vlasnik osigura nova ulaganja u hotel u iznosu od 980.000 KM u periodu od dvije godine od dana zaključivanja ugovora, u cilju proširenja djelatnosti, što će se vrednovati sa 30 posto bodova.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here