Pročitajte tužnu poruku koju je otac ostavio na samrti svojoj kćerci!

Nik Magnoti je dvadestsedmogodišnji otac koji se borio sa rijetkom vrstom raka posljednje dvije godine. Njegova borba završila se 7. januara, a iza sebe je ostavio ženu Alisu i devetomjesečnu kćerku Ostin. 

Prije nego što je umro, potrudio se da njegova kćerka sazna kakav je čovjek bio njen otac. Tri mjeseca prije nego što je njegova borba sa kancerom okončana snimio je video u kom je objasnio svoju vjeru u Boga i svoju ljubav prema kćerci.

Ne bojim se smrti. Možete reći da, kao hrišćanin, ne plašim se smrti, jer znam da idem na bolje mesto. Ali, u ljudskoj prirodi je budemo uplašeni… Ja znam zašto ne osjećam strah. Znam da je to zato mi je Bog dao ovaj mir i blagoslov. Nik je saznao da ima rak kada je imao 24 godine. Kada su dobili poziv iz bolnice, Alisa i Nik su sjeli na kauč i plakali. Nakon što je bolest uznapredovala, Nik i njegova supruga odlučili su da prestanu sa hemoterapijom, zato što nije želio sebi da dozvoli da oslabi toliko da ne može da ustane iz kreveta. Želio je da dane koje su mu preostali provede sa suprugom i kćerkom.

”Ja živim blagosloveno svaki dan. Nisam zabrinut šta će donijeti sutra. Osjećam se blagosloveno, jer živim san svakog čovjeka. Provodim svaki dan sa ljudima koje volim i mogu da radim sve ono što želim da radim. Ako Alisa i ja želimo da odvedemo našu djevojčicu u akvarijum, otići ćemo u akvarijum”, rekao je Nik. U emotivnom videu Nik je kroz suze govorio i o svojoj bebi Ostin i životu koji će ona živjeti bez njega.

Ona je moj mali smotuljak i volim je mnogo. Ona je još jedan razlog zašto snimam ovaj video. Zato što želim da zna da je njen otac volio Gospoda i da je tata želio da pomogne drugima. Znam da čak iako nisam ovdje, On je njen otac koji će da se brine o njoj, On će da je zaštiti, On će paziti na nju. Svaki dan koji imam sa njom je najveći blagoslov. Riječi ne mogu da objasne šta znači imati kćerku. Brinem, ali to je samo zato što sam ljudsko biće. Znam da Bog ima velike planove za nju. Znam da će postići nevjerovatne stvari u životu, rekao je emotivni tata.

Nikova supruga Alisa postavila je ovaj snimak na društvene mreže, a mnogi su nastavili da ga dijele, šireći njegovu poruku. Sve kroz šta su prošli, Alisa je dokumentovala na blogu Team Magnotti. Nakon smrti muža i ona je nastavila da dijeli njegovu vjeru.

”Ushićena sam što je on sada sa Isusom, ali ja sam isto tako slomljenog srca. Iako je ovo najgora stvar koja je mogla da se dogodi meni i mojoj djevojčici, Bog je sveprisutan, On je ovdje. Iako ne razumijem njegove puteve, biram da vjerujem… Nadam se da i vi možete takođe”, napisala je Alisa, prenosi Press online.

Izvor:Avaz.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.