Pročitajte razlog zbog kojeg je Hrvatski glumac nakon predstave baletane gađao stolicom

0

U subotu uveče nakon završetka plesne predstave Metropolis, glumac Milan Pleština u kafiću Hrvatskog narodnog kazališta verbalno je i fizički napao baletane, inače strane državljanje, a potom na njih bacio stolicu. Ovaj nemili događaj odmah je pokrenuo lavinu komentara i “priča iz pouzdanih izvora”.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– O incidentu u kantini HNK u Zagrebu, koji se dogodio u subotu 12. 10. nakon izvedbe baletske predstave „Metropolis“, saznali smo od baleetana. Kako niko od prisutnih nije prijavio policiji, nismo dobili ni zapisnik, već smo u ponedjeljak 14. 10. primili prijave o tom događaju – piše u njenoj izjavi za medije, a isto je potvrdila i za “Večernji“.

– Tokom razgovara sa svim učesnicima tog incidentna, glumac Milan Pleština se izvinio kolegama baletnim umjetnicima koji su izvinjenje prihvatili. Takav incident bit će sankcioniran prema pravilniku HNK – rekla je i dodala.

– To je zaista zadnja stvar koju bih uradila u toj situaciji. To je jako ružno – ponovila je kroz kritiku Vrgoč.

– Najiskrenije se izvinjavam kolegama plesačima u bifeu HNK. Ja sam pogrešno i pretjerano reagovao na jednu situaciju i rekao nešto loše i uvrijedljivo. Jako mi je žao zbog toga ali bilo je u afektu. Inače ljude iz drugih država u našem teatru smatram dobrodošlim jer vjerujem u humanizam nezaobilaznim – kazao je Milan.