Problemi bogatih: Dubai muče napušteni skupi automobili

U posljednjih pet godina, luksuzni automobili, uključujući modele kao što su Porsche, Ferrari i Mercedes Benz, stoje parkirani i napušteni na ulicama Dubaija ili su ostavljeni na parkiralištima oko zračne luke u trenutku kada su njihovi vlasnici bankrotirali zbog financijske krize

Ujedinjeni Arapski Emirati nemaju stečajne zakone tako da nema nikakve dvojbe trebate li platiti ostatak otplate za automobil, kreditne kartice ili hipoteku.

Rezultat toga je da su iseljenici i lokalni stanovnici ostavili svoje skupe automobile kako bi izbjegli zatvor, često s ključevima u bravi. Primjerice, 2011. godine 2 miliona dolara vrijedan Ferrari Enzo pronađen je napušten na parkiralištu zračne luke.

Prema pisanju lista Gulf News, svake godine vlasnici u Dubaiju tako ostave između 2.000-3.000 automobila. Najprije se izdaje obavijest o upozorenju, pa ako se vlasnik ne pojavi nakon 15 dana, automobil se potom plijeni i prodaje na aukciji po cijeni koja je mnogo manja od njegove izvorne cijene.

Dubai se bori s posljedicama globalne financijske krize i pada cijena nafte , pa mnogi napuštaju grad jer se ne mogu nositi s visokim troškovima života.

Ali, to je dobra vijest za sve ljubitelje automobila koji na taj način na rasprodajama mogu jeftino doći do nekih od najluskuznijih i najkupocjenijih automobila na svijetu.

Možda vam se svidi

Comments are closed.