5 C
Kakanj
Nedjelja, 9 Maja, 2021

Prizori iz Banje Luke: Gradonačelnik i zaposleni Gradske uprave biciklom na posao


S ciljem promovisanja zdravog života i zaštite životne sredine kroz smanjenje upotrebe motornih vozila, nova gradska administracija izgradila je parkinge za bicikle zaposlenih u Gradskoj upravi.
Prema riječima gradonačelnika Banje Luke, Draška Stanivukovića, cilj im je usade jednu novu naviku, koju nisu imali.
– A to je da kad god možemo dođemo na posao biciklom i da kroz takve navike mijenjamo kulturu saobraćaja. Želimo uspostaviti trend, u kojem je moderno doći na posao biciklom ili javnim prevozom, da postane moderno živjeti jedan zdrav život. Mi ćemo subvencionisati kupovinu bicikla radnicima, a biće omogućena i kupovina na rate. Pronalazimo modalitet kako da u narednom periodu nagradimo radnike koje se odluče da promjene navike – rekao je gradonačelni.
Izradu parkinga u obliku oldtajmera Tise Milosavljevića, donirao je Sportski šop “Joša”, kojem je gradonačelnik Draško Stanivuković uručio zahvalnicu, saopćeno je iz Gradske uprave. prenosi “Faktor“.
– Čast mi je bila učestvovati u ovom projektu i nadam se da će ovakav jedan poklon biti od koristi našem gradu i našim građanima – istakao je Mile Jovišić, menadžer firme Sport šop “Joša”.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO