Priznanja zaslužnima za doprinos tokom COVID-19 pandemije, kao i izliječenim osobama

 

U zgradi Vlade ZDK, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, danas je održana Sjednica Skupštine Crvenog križa Zeničko-dobojskog kantina (CK ZDK). 

Skupštini su prisustvovala 22 delegata te generalni sekretar CK FBiH Namik Hodžić, predsjednik Skupštine CK BiH Hasan Topalović, kao i ostali gosti. Prije početka sjednice uručena su priznanja osobama koje su dale izuzetan doprinos tokom COVID-19 pandemije, i to: dr. Rasimu Skomorcu, dr. Adnanu Jupiću, dr. Ednanu Drljeviću, dr. Senadu Huseinagiću, dr. Fatimi Bašić, Džavidu Aličiću i ministru Arnelu Isaku. 

U svečanom dijelu Skupštine uručena su priznanja i prvooboljelima i uspješno izliječenim osobama od virusa COVID-19 na području našeg kantona, a to su: Olivera Zilić, Dajana Zilić i Kenan Agić, te posthumno za Miroslav Vukelić za nesebičan doprinos, razvoj, zastupanje i predstavljanje Crvenog križa Zeničko-dobojskog kantona.

Osim izvještaja o prošlogodišnjem radu ove humanitarne organizacije, članovi Skupštine razmatrali su i usvojili i ostale godišnje dokumente, kao što su plan rada i Finansijski plan CK ZDK za 2020. godinu.

Predsjednik Skupštine CK ZDK Sulejman Kurbašić i predsjednik CK ZDK Marko Sinanović istakli su da je ova redovna sjednica Skupštine CK ZDK trebala biti održana i ranije, ali to nije bilo moguće realizirati zbog situacije u vezi s pojavom virusa korona, te da je ovo prilika da se osvrnu na ono što je CK ZDK uradio u toku prošle godine i definiraju naredne aktivnosti.

Dr. Jupić i Hodžić izjavili su da je upravo u situacijama kao što je ova koja nas je zadesila širenjem virusa vidljiva opravdanost i važnost postojanja ove svjetske humanitarne organizacije.

Rad s mladima i podmlatkom, socijalne djelatnosti, dobrovoljno darivanje krvi, osposobljavanje kandidata za vozače motornih vozila, služba traženja, informiranje i diseminacija, te pomaganje onima kojima je pomoć potrebna samo su neki od ciljeva ove organizacije i u drugoj polovini 2020. godine.

Neformalno druženje delegata Skupštine i gostiju nastavljeno je uz ručak i ugodnu atmosferu u jednom restoranu.

Možda vam se svidi

Leave A Reply