Pripremite se za temperaturni šok: Danas sunčano u cijeloj BiH, ali za vikend nas očekuje velika promjena

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje većinom sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 11; Bugojno 14; Ivan Sedlo i Zenica 16; Livno, Sanski Most i Sarajevo 17; Bihać i Tuzla 18; Banja Luka i Zvornik 19; Doboj 20; Brčko 21; Trebinje 22; Gradačac 23; Mostar 25°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 4hPa je veći od normalnog i sporo opada.

U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U Sarajevu prije podne sunčano. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

U četvrtak, 23. augusta, u Bosni i Hercegovini će prije podne preovladavati sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

U petak, 24. augusta, u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima prognoziraju se lokalni pljuskovi i grmljavina u Bosni i istočnim i sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

U subotu, 25. augusta, u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčanije prije podne. Vjetar u većem dijelu zemlje umjerene jačine jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar slab istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Možda vam se svidi

Leave A Reply