Pripremite se: U Bosnu i Hercegovinu stiže velika promjena vremena

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za predstojeće dvije sedmice u Bosni i Hercegovini, a kako navode meteorolozi, početkom naredne sedmice očekuje nas velika promjena. Naime, uz padavine, nastupit će osjetan pad temperatura zraka.

Kratkoročno, nastavlja se razdoblje stabilnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Sunčano i nadprosječno toplo sa svježim jutrima zadržat će se do kraja sedmice.

U Bosni je u prijepodnevnim satima u kotlinama i duž riječnih tokova moguća magla. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 9 °C do 14 °C u Bosni, a u Hercegovini između 15 °C i 20°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni očekuju se između 24 °C i 29°C, a u Hercegovini do 32 °C.

U periodu od 24. septembra pa do kraja mjeseca prema raspoloživim modelima očekuje se kiša, koja bi trebala biti nešto izraženija u zapadnim područjima. U Hercegovini prema istim modelima padavine se ne očekuju. Početkom sedmice maksimalne temperature u Bosni će imati vrijednosti oko 16 °C, a u Hercegovini oko 19 °C, a pred kraj mjeseca temperature zraka će se kretati od 13 °C u Bosni do 17 °C u Hercegovini.

Možda vam se svidi

avatar