Pripravnici: Potpisani ugovori Općine i poslodavaca

Danas je u Sali Općine Kakanj potpisan ugovor između Općine Kakanj i predstavnika trideset poslodavaca koji će narednih dvanest mjeseci biti poslodavci za trideset novih pripravnika. Pripravnike finansira Općina Kakanj platom u iznoisu od 459 KM, uz to plaćeni će biti porezi i doprinosi . Općina je u startu bila izdvojila 120.000 KM za finansiranje pripravnika, ali taj iznos je povećan na 135.000 KM.

Napominjemo da se za ovaj konkurs prijavilo 163 pripravnika, ali daje na kraju njih 30 uspjelo dobiti pripravnički posao. Od ovog broja, njih 20 spada u red djece šehida i poginulih boraca.
[doptg id=”20″]

„Kao član komisije za sprovedbu procedure stimulativnog zapošljavanja pripravnika mogu kazati da je komisija odradila jedan veliki posao i u roku završila svu konkursnu proceduru. Danas je trideset poslodavaca potpisalo ugovore sa Općinom Kakanj i sada je na mladim ljudima koji su dobili svoje prvo zaposlenje da daju svoj doprinos i opravdaju očekivanje, kako Općine, tako i poslodavaca koji su im pružili šansu da rade. Nadam se da njihovi ugovori neće trajati samo dvanaest mjeseci, nego mnogo duže.“ – kazao je član komisije za sprovedbu procedure stimulativnog zapošljavanja pripravnika Aldin Šljivo.

Trideset mladih nezaposlenih građana Kaknja će obaviti pripravnički rad u preduzećima “Trgošped”, “DSM”, “Zaimović”, “Kakanj-bus”, “Harry electrics”, “Transport”, trgovinskim društvima “Nova trgovina”, “MGM FARM”, “Novela”, Javnoj ustanovi za kulturu i obrazovanje, Gradskoj biblioteci, Domu zdravlja, Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost”, Privatnoj predškolskoj ustanovi “Pčelica i med” i drugim privrednim subjektima.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora sa Općinom Kakanj, svaki poslodavac će narednih dana pozvati pripravnika sa kojim će potpisati ugovor čime će započeti njegov radni odnos.

Listu pripravnika čiji će pripravnički rad finansirati Općina Kakanj možete vidjeti klikom ovdje

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.