Prilikom pretresa u Kaknju pronađena opojna droga i ručna bomba

0

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici Policijske stanice Kakanj došli su do određenih saznanja da se lice B.A. iz Kaknja, može dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, nakon čega se pristupilo preduzimanju niza mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa raspoloživim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, dana 17.02.2017. godine, u mjestu Dumanac, u Kaknju, izvršen je pretres kuće koju koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno:

  • 27 paketića sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom i karakeristikama asocira na opojnu drogu marihuanu,
  • grumen suhe biljne materije koja svojim izgledom i karakeristikama asocira na opojnu drogu marihuanu,
  • digitalna vaga za precizno mjerenje, te
  • ručna bomba M-75.

Nakon izvršenog pretresa, lice B.A, rođeno 1997. godine, iz Kaknja,  je lišeno slobode, zadržano i nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj zavedena kriminalistička obrada, dok je pronađena biljna materija i oružje izuzeto i bit će predmet potrebnih vještačenja.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.