Prijeti li nam uskoro Treći svjetski rat?

0

“Moramo u svom ciljniku držati američki teritorij da u slučaju rata odmah možemo reagirati; trebalo bi ciljati Banku Federalnih Rezervi. Šalim se, naravno. Međutim, ima nešto i istine u ovoj šali, pravilo je da financijski oligarsi započinju svaki rat.”

Zastrašujuće je i razmišljati o masovnom krvoproliću koje se dogodilo tijekom Prvoga i Drugoga svjetskog rata. Međutim, u bližoj budućnosti suočit ćemo se s Trećim svjetskim ratom, koji će vrlo vjerojatno biti puno gori od prethodna dva, piše portal WHO.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Hladni rat između Rusije i SAD-a postao je zabrinjavajući problem u međunarodnoj politici 2015. godine. Nedavno je ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao i pokrenuo novu rusku vojnu doktrinu koja potiče ekspanziju ruskih nuklearnih obrambenih sustava u Europi. Temeljit će se na zajedničkim obrambenim projektima s Indijom, Kinom i ostalim državama.

Mihail Gorbačov, bivši vođa Sovjetskog Saveza, upozorava da bi se kriza u Ukrajini mogla pretvoriti u Treći svjetski rat koji će se voditi nuklearnim oružjem SAD-a i Rusije, prenosiInquisitr.

General pukovnik Leonid Ivašov, bivši član ruskog združenog stožera izjavio je u intervju: “Moramo u svom ciljniku držati američki teritorij da u slučaju rata odmah možemo reagirati; trebalo bi ciljati Banku Federalnih Rezervi. Šalim se, naravno. Međutim, ima nešto i istine u ovoj šali, pravilo je da financijski oligarsi započinju svaki rat.”

Ivašov je predložio da Ministarstvo vanjskih poslova krene na “borbeni zadatak” protiv SAD-a kako bi “oštetila američku finansijsku infrastrukturu”. Izjavio je: “Bingo! Imaju u svojim ciljnicima američki teritorij, a toga se Amerikanci najviše boje. Investiraju jako puno novaca u proturaketnu obranu, ali ne i u obranu u slučaju rata na svome tlu. Vrlo rado ratuju širom svijeta, osim na svom tlu. Moramo pronaći snage da pokrenemo grupu koja će, u slučaju agresije na Rusiju, djelovati na području SAD-a. To bi bio pravi faktor odvraćanja pozornosti. Ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je da Oružane snage Ruske Federacije i rusko Ministarstvo obrane već rade na tome.”

Ivašov je otkrio da su nuklearna oružja u fokusu Rusije. Zalihe ruskih nuklearnih oružja su narasle dok američke nisu. U “novoj” američkoj direktivi iz 2003. godine, američki vojni fokus je u lociranju visokopreciznih AEGIS balističkih raketa. Ivašov je izjavio:”Amerikanci planiraju uništiti naše preostale balističke rakete u njihovom letu. Nakon toga, sustavi AEGIS će onemogućiti bojne glave. Amerikanci čine sve što je u njihovoj moći da obezvrijede ruski nuklearni potencijal. Lako mogu i uspjeti.” Ivašov izjavljuje da je SAD i dalje tehnološki jača od Rusije, a i da je velik broj ruskih susjeda pod “američkim nuklearnim kišobranom”.