7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Prijemi kod načelnika: Prijem za SRD “Bistro”, učenike OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” i Irmu Numanović

Kakanj se može pohvaliti još jednim sjajnim rezultatom. Ovoga puta se osvrćemo na vrhunske rezultate Sportskog ribolovnog društva (SRD) “Bistro” Kakanj.

Član ovog tima Amir Bešić je postao šampion Federacije BiH za 2015.godinu u takmičenju “Ulov ribe na plovak” (seniori). Alajbegović Bećir je šampion ZDK za prošlu godinu u takmičenju “Ulov ribe na plovak”.

Sportsko-ribolovno društvo ZDK dodijelilo je takmičarskoj ekipi Sportsko ribolovnog društva “Bistro” Kakanj značke za postignute rezultate na državnom i federalnom takmičenju. Značke su dobili Nijaz Čobo, Nijaz Hasanbegović, Bahrudin Agičić i Selvedin Plasto.

P1100202

Sekretaru SRD “Bistro” Kakanj Kubat Fadilu dodijeljena je Plaketa za izuzetan doprinos razvoju sportskog ribolova u F BiH.

Ovi sjajni rezultati su bili povod za prijem koji je 24. maja 2016.godine upriličen u uredu načelnika za predstavnike Sportskog ribolovnog društva “Bistro” Kakanj. Svojim gostima načelnik je uputio čestitku za vrhunske rezultate, a razgovaralo se i o aktivnostima na poribljavanju, te potrebi završetka ribarske kuće na obali rijeke Bosne u Kaknju.

Fadil Kubat, sekretar SRD “Bistro” Kakanj, načelniku Nerminu Mandri je uručio počasnu ribolovnu dozvolu.

Upriličen prijem za Irmu Numanović koja je u Kakanj donijela zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva u karateu

P1100214

Srijeda, 25.maj 2016.godine: Općinski načelnik Nermin Mandra danas je u svom uredu upriličio prijem za Irmu Numanović koja je na Evropskom prvenstvu koje je održano u Njemačkoj (Ninberg) od 1. do 3.aprila 2016. godine, kao članica Reprezentacije BiH u SKDUN karateu, ostvarila fantastičan uspjeh osvojivši zlatnu medalju u disciplini kate pojedinačno djevojčice 12-13 godina, čime je u najboljem svjetlu predstavila državu BiH, Kakanj i svoj Karate klub “REI” Zenica (Klub djeluje i u Kaknju gdje ima svoju sekciju).

Nakon što se nedavno putem medija zahvalio Općini Kakanj na pomoći pri odlasku Irme Numanović na Evropsko prvenstvo, trener Đulić danas je načelniku Nerminu Mandri i Općini Kakanj uručio zahvalnice.

Kakanjka Irma Numanović
Kakanjka Irma Numanović

Prijemu su prisustvovali i Irmin otac, te Eldin Đulić iz Karate kluba “Rei” Kakanj čiji je član (sekcija Kakanj) Irma Numanović.

Načelnik je Irmi, njenom ocu i treneru srdačno čestitao na sjajnom uspjehu, a na prijemu se razgovaralo o utiscima sa proteklih takmičenja na kojima je Irma ostvarila vrhunske rezultate, te o planovima za budući period.

Upriličen prijem za učenike OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Kakanj koji su nedavno u svojstvu podmladka Crvenog križa općine Kakanj osvojili sjajno drugo mjesto na XIX federalnom takmičenju

P1100230

25.maj 2016.godine: Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra danas je u svom uredu upriličio prijem za učenike OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Kakanj koji su nedavno, u svojstvu podmladka Crvenog križa općine Kakanj, osvojili odlično drugo mjesto na XIX federalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći koje je održano u Bihaću. Načelnik je gostima čestitao na vrhunskom uspjehu i činjenici da su dostojanstveno predstavili naš Kakanj i Zeničko-dobojski kanton na ovom takmičenju. Ovim rezultatom ova ekipa je ostvarila i plasman na državno takmičenje iz prve pomoći.

Gosti su načelniku iznijeli svoja zapažanja sa takmičenja, te planove za budući period.

Prijemu su prisustvovali i Nurudin Hrusto, predsjednik Crvenog križa općine Kakanj, te Fazila Ahmetović, sekretar Crvenog križa općine Kakanj i Nermin Mrkonjić, nastavnik biologije, koji je radio sa ekipom koja je u Kakanj donijela pehar.

P1100220

(Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO