Prijavite se na biciklistički pohod: Stazama kakanjskih heroja

 

Na lokaciji Popova Luka, općina Zavidovići, u širem području nekadašnjeg vozućkog ratišta na kojem su bile angažiranje kakanjske vojne jedinice, prije nekoliko godina sagrađeno je veliko zdanje – spomenik sa imenima 107 kakanjskih šehida vozućkog ratišta.

Na dostojanstven način kakanjski patrioti će i ove godine posjetiti ovo spomen-obilježje, te iskazati pijetet i poštovanje prema šehidima i poginulim borcima vozućkog ratišta i tako obilježiti 28. april – Dan kakanjskih šehida i poginulih boraca vozućkog ratišta.

Pozivamo sve one koji su u prilici da u subotu, 28. aprila 2018. godine, kao biciklisti učestvuju u pohodu “Stazama kakanjskih heroja” od Ponijera do Popove Luke. Pohod kreće u 6 sati ujutro, ispred sahat-kule, i za sve učesnike je obezbijeđen prijevoz do Ponijera. Također, znatna skupina biciklista će turu voziti na biciklima od same sahat-kule, pa je na učesnicima da odluče da li žele turu voziti od samog početka, ili žele prijevoz do Ponijera.

Glavni organizator ovog pohoda je općina Kakanj, a glavni koordinator, kao i prethodnih godina, Brdsko-biciklistički klub “Extreme” Kakanj.

PRIJAVE SU OBAVEZNE za sve učesnike. Prijavu možete izvršiti slanjem ličnih podataka (ime i prezime), kao i informacije da li turu vozite na biciklu od samog početka (od sahat-kule), ili vam je potreban prijevoz do Ponijera, u inbox stranice BBK Extreme, do petka 27.4.2018. do 11 sati.

Svako vozi na vlastitu odgovornost. Biciklistička oprema je obavezna. U toku ture slijediti upute organizatora.

Odajmo skupa počast našim herojima.

Kontakt tel. 061 877 343 Kobi

Možda vam se svidi

Leave A Reply