Prijatelji Hadžića 2014: "Centar" se u Kakanj vratio sa deset medalja

0

Nakon ljetne pauze odmora i priprema za nastavak takmičarske sezone kakanjski taekwondo klub „CENTAR“ nsatupio je na prvoj takmičarskoj provjeri na sad već tradicionalnom međunarodnom turniru prijatelji Hadžića 2014. Koji se održava već treću godinu za redom i koji ima jak takmičarski karakter.

Na takmičenju učešće je uzelo 180 takmičara iz 19 klubova i 4 zemlje članice svojih TKD Saveza i Federacija ( BiH, Slovenija,Srbija i Hrvatska)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Klub „CENTAR“ nastupio je sa 12 takmičara u svim kategorijama mlađi kadeti i kadetkinje, kadeti i kadetkinje, juniori i juniorke i seniori i seniorke.

Klub „CENATR“ je osvojio ukupno 10 medalja i to:

 • 4 zlata i
 • 6 srebrenih medalja

Klub „CENTAR“ je ovim rezultatom osvojio i sva pehara i to u ekipnom poretku visoko drugo mjesto u konkurenciji 19 klubova što je veliki rezultat kad znamo da je ovo prvi turnir nakon ljetne pauze, a ponosni smo što je naš takmičar Muhamed Čaluk izabran za najboljeg mlađeg kadeta turnira te mu je tom prigodom uručen poklon i pehar za najboljeg takmičara turnira u toj kategoriji. Što nas sve u klubu i upravi kluba usrećuje.

[doptg id=””73]

Trener kluba Denis Knežević nije krio oduševljenje nastupom svoji takmičara jer kako kaže ovo je jedna generacija koja obećava osim što su jako dobri školarci, i studenti obećavaju i pokazuju koliko su uspješni kao sportaši koji ime našeg grada prenose po cijeloj BiH i regiji. Naravno da sam zadovoljan uspjehom mislim da od 12 takmičara imati 10 finala nije mala stvar i moji takmičari rade po posebnom programu koji evo daju fantastične rezultate što i pokazuje i ovaj rezultat! Čestitam svojim takmičarima na odličnom uspjehu i osvojenim medaljama, peharima i uspjehom a ovo je nagrada za trud i zalaganje na treninzima koji ćemo proslaviti u klubskim prostorijama.

Osvajači medalja su:

 • SemirImamović – Senior kg -58 zlato
 • NerminImamović – Junior kg – 48 zlato
 • Muhamed Čaluk – Mlađi kadet kg -24 zlato i najuspješniji takmičar turnira.
 • Emin Hadžić Mlađi kadet kg -36 zlato
 • Hamza Brkić – Kadet +65 kg
 • Mehmed Čaluk – Mlađi kadet kg – srebro
 • Nives Bojić – Mlađa kdetkinja -47 kg srebro tijesno izgubila u finalu
 • Malik Ismić – Mlađi kadet +51 – srebro
 • Bojić Mario – Mlađi kadet -33 kg – srebro
 • Hana Čizmić – Mlađa kadetkinja -27 kg srebro

Napominjemo da je trener Denis Knežević imao osim zadatka da vodi ekipu svog kluba imao i zadatak koji ga obvezuje kao trenera Juniorske muške i ženske reprezentacije BiH da prati takmičare u tim kategorijama kako bi zajedno sa svojim suradnicima mogao uzeti u obzir najbolje takmičare kako bi razmotrili i uputili poziv najboljima za okupljanje reprezentacije BiH pred predstojeće Balkansko prvenstvo u Sloveniji narednog mjeseca.

Klub „CENTAR“ već ovaj vikend očekuje nastup na velikom međunarodnom prvenstvu u Zagrebu gdje vodi svoja tri takmičara i reprezentativca BiH na provjeru prije Balkanskog prvenstva u Sloveniji.

Takmičari koji putuju u ZG su: Semir Imamović -58 kg Senior, Imamović Nermin – 48 kg Junior i Hamza Brkić -65 kg Kadet.

A naredni vikend 11.10.2014 već sa većim brojem takmičara putujemo u Livno gdje imamo jako zanimljiv međunarodni turnir!

Očekujem dobar nastup svojih takmičara na oba turnira a posebno ovaj u Zagrebu izjavio je trener kluba Denis Knežević.

(Press TKD Centar Kakanj)