Prigovaraju mi da sam loš musliman, a mi Radončići više od sto godina imamo svoju džamiju!

Ja sam se javno borio protiv Miloševića kad oni nisu smjeli da progovore, svaki dan rata sam proveo u opkoljenom Sarajevu, u najužoj porodici imam tri šehida i ranjenika sa dvanaest gelera u tijelu, rekao je Radončić

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić sinoć je u svom govoru u prepunoj dvorani u Olovu, na predizbornom skupu SBB-a, naglasio da u politici ima odvajkada prljavih udaraca, ali da su pojedinci iz SDA otišli predaleko.

– Meni prigovaraju da sam navodno loš musliman. A moj rođeni amidža Redžep ef. Radončić je 30 godina bio imam u Rogatici. Njegov rođeni sin Muhamed ef. Radončić je bio profesor na Gazihusrev-begovoj medresi u Sarajevu, u mojoj kući se uvijek čuvala sveta Knjiga, a meni je neko prije 60 godina dao ime Fahrudin, a ne, recimo, Denis.

Uz to, Radončići više od sto godina imaju svoju džamiju i nismo čekali da se pojavi SDA da bi je sagradili. Hoću da kažem, naš autohtoni islam su 600 godina čuvale naše dede, naše nane, naši očevi i majke, mi, naša generacija, i to nije zasluga niti jedne stranke. Neću javno da pričam o tome koliko sam dao novaca za izgradnju vjerskih i drugih objekata, ali hoću da kažem da nemam nikakav kompleks pred novokomponovanim propagandistima iz SDA.

Također, kažu i javno lažu, Radončić je tobože loš patriota. Ja sam se javno borio protiv Miloševića kad oni nisu smjeli da progovore, svaki dan rata sam proveo u opkoljenom Sarajevu, u najužoj porodici imam tri šehida i ranjenika sa dvanaest gelera u tijelu. Oni koji su se krili u sefu Centralne banke i čija je žena i cijela porodica bila u inozemstvu, nemaju prava meni prigovarati o patriotizmu, jer dok su članovi naših porodica ginuli, oni su se bavili donacijama i živjeli u inozemstvu. Zato pred njima možemo samo da podignemo glave i prezrivo ih pogledamo zbog laži koje perfidno pokušavaju da šire – kazao je Radončić.

Ovu njegovu ispovijest za koju je rekao da mu je žao da su ga natjerali da o privatnim i ličnim stvarima kao što je vjera govori javno, Olovljani su propratili ovacijama i podrškom, saopćeno je iz SBB-a BiH.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar