Približava se supstanca koja pretvara ljude u "zombije"

0

Dvije Kineskinje uhapšene su u pariškom metrou, a sve njihove žrtve bile su osobe azijskog porijekla, prenosi Le Parisien. Pretresom njihovog stana, policija je pronašla pravi mali hemijski laboratorij – kineske biljke, vagu, rukavice i filtere.

Vražiji dah

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nešto kasnije, uhapšena je i treća osoba, koju se sumnjiči da je navedenu drogu pripremala kako bi je dvije Kineskinje koristile na žrtvama.

Policija zapravo još ne zna o kakvoj je tačno supstanci riječ, ali postoje dokazi da su obje žene nedavno bile u Meksiku pa je to podiglo i sumnju da su na žrtvama koristile nešto slično kolumbijskom “Vražjem dahu”.

Ošamućenost i halucinacije

Supstanca koju su koristile sadrži skolopamin, toksin koji se može naći u biljki datura genus, koja raste u Kolumbiji. Skolopamin je bez mirisa i okusa i koristi se u malim dozama kako bi se liječila mučnina tokom putovanja te post-operativna mučnina i povraćanje. U većim količinama, izazvat će ošamućenost i halucinacije.

Skolopamin je isto tako i vrlo moćan antidepresiv te je početkom 20. stoljeća testiran i kao serum istine, no nuspojave su se pokazale preriskantnima.

Što se “Vražjeg daha” tiče, njegovi efekti su predmet rasprava, jer jedni tvrde da on od ljudi radi “zombije”, dok drugi tvrde da ta droga ljude lišava inhibitora te se oni ponašaju raskalašeno i čine stvari zbog kojih kasnije osjećaju grižnju savjesti, prenosi Dnevnik.hr.