17.4 C
Kakanj
Srijeda, 12 Maja, 2021

Pri kraju prva faza izgradnja kanalizacije „Stambene“ u Doboju

Program „Prijateljskog okruženja“ između JP Elektroprivreda BIH i Općine Kakanj, u protekle tri godine je u 5 Mjesnih zajednica na području Općine Kakanj osigurao realizaciju brojnih ključnih projekata čija vrijednost prelazi 3 miliona KM.

Tako je i u ovoj godini tačnije u MZ Doboj nastavljeno sa pripremom i realizacijom preostalih sredstava, a ovog a puta je riječ o projektu instalacije i izgradnje „Kanalizacije Stambene“ o čemu smo pisali u prethodnom broju. Naime, radovi teku dogovorenom dinamikom te su već iskopani kanali i položene su cijevi u onoj fazi koja je dogovorena a radi se o iznosu od 50.757,15 KM. Ovim korisnim projektom će u skorijoj budućnosti biti obuhvaćena sva domaćinstva koja gravitiraju od naselja Stambene pa do ulaza u ulicu Željeznička stanica u čiji se odvod ove cijevi uključuju a time će biti omogućeno i u novijem naselju uz podružnicu Doboj III da se priključe istom.

Budući da su još preostali završni radovi oko poravnjavanja terena i ugradnje šahtova, iz Mjesne zajednice su ažurni te se pristupilo pripremi druge faze. Savjet MZ Doboj je već predao zahtjev prema Općini Kakanj da se u skorije vrijeme obezbijede sredstva za drugu fazu radova u istom iznosu kako bi se ovaj projekat mogao privesti kraju.

Izvođači ovih radova, konzorcij “Beta company” Kakanj i “TB Inženjering” Breza, su firme kojima su povjereni aktuelni radovi a isti su se obavezali da će pri završetku radova zemiljište i parcele dovesti u prvobitno stanje kako bi se zadovoljili pomenuti kriteriji.

(kakanj-x/Hamid Hadžić)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO