Preuzmite besplatno album grupe Offinger

Grupa Offinger, jedinstvena su pojava na domaćoj muzičkoj sceni, istovremeno stilski raznovrsni i tematski provokativni, pravi su predstavnici pop – rock sastava modernog doba, koji ujedno njeguje stari dobri zvuk Zenice, grada iz kojeg potiču i iz kojeg su potekla mnoga imena koji su im bili uzori.

Frontmen grupe OFFinGER Alen Delić, čovjek koji je ovu priču počeo prije dvije godine u Zenici, a nastavio kasnije i u Njemačkoj, u koju je otišao jer “vremena više nije bilo”. Iz tog odlaska za Njemaćku nastaje i samo ime grupe OFFinGER (Off in Germany). Članovi benda su se ovim imenom htjeli osvrnuti i na rock scenu Zenice 80-tih i u nekom smislu odati i počast vremenu u kom su se oni kalili, upijali dobru muziku, slušali dobar rock’n’roll i odrastali. Alen Delić je pred kraj 90-tih godina bio član čak treće, četvrte generacije zeničke grupe Ofinger, u kojoj su se smjenjivali vrsni muzičari i koja je ostavila neizbrisiv trag u životima ovih umjetnika, koji se kasnije, birajući svoje puteve, ipak uvjek vraćaju na korijene i bazu gdje su stekli prve muzičke lekcije i inspiracije. Po završetku projekta “Vremena nemaš” sam naziv benda Alenu i članovima nije bio toliko bitan, koliko je bilo bitno i kolika je bila sama želja snimiti sve te tekstove i na neki način oživjeti priče u njima i pokloniti ih svijetu. Svaka sličnost u nazivu imena benda je bila namjerna jer je simbol za neko drugo vrijeme prije rasula, vrijeme kojeg se svi rado sjećamo i jos uvijek ga kao legendu želimo nositi sa sobom.

Pozadina OFFinGERa je u stvari jedno veliko prijateljstvo, beskrajni muzički talenat i entuzijazam svih članova. Osnivajući ovaj bend, Alen Delić je i imao tu misao kao zvijezdu vodilju i uspio je okupiti oko sebe prvenstveno dobre i bliske prijatelje, pa tek onda vrsne muzičare i virtouze. Osim Alena, koji je lead vokal i gitarista, bend čine i Bojan Verić, bubnjar i perkusionista, koji već dugi niz godina zivi u Holandiji, također je aktivno učestvovao u muzičkoj sceni Zenice 80-tih i 90-tih godina, Adnan Smajić, bass gitara, koji živi i radi u Bosni te je ujedno i lijeva ruka frontmena, Darko Lekić, lead gitara i back vocal, živi i radi u Bosni kao nastavnik muzike, Alen Zilić, klavijature, koji živi i radi u Njemačkoj i kroji neizmjernu ljubav prema muzici.

Ono što je također poslužilo kao inspiracija za pokretanje ove cijele priče su bili i izvrsni tekstovi, Sanela KendićaSemira Sefera i mnogih drugih zeničkih neafirmisanih tekstopisaca i kantautora, čiji rad Alen jednostavno nije mogao zanemariti i čiju dubinu je htio na neki način ovjekovječiti i pretočiti u note. Tako, with low budget and big love, mnogo truda i jake želje, nastaje album “Vremena nemaš” na kojem se jedna za drugom smjenjuju pjesme kao hrana za dušu, kao podsjetnik da je život jedan i da gdje prestajemo mi prestaje i ljubav. Album je producirao Alen Delić i OFFinGER u Njemačkoj 2014. godine, snimao ga je i programirao Davor Logarić, mixan je u stidiju Vizija u Zenici kod IgoraKasapovića, a masterovan u Sage studiju u Nashville, u Americi kod SteveCorao. Cover i dizajn albuma je radio Damir Čolić. Album izlazi početkom sljedeće godine, kao rezultat rada i podrške mnogih prijatelja iz zemlje i inostranstva. Nemoguće je nabrojati ih sve, a da se ne izostavi neko.

OFFinGER smo već upoznali. Klikom na ovaj LINK možete skinuti besplatno album. Uživajte!

Možda vam se svidi

Comments are closed.