Pretresi u Gradačcu: Policija oduzela veću količinu zlata, novac, mobilne telefone…

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona izvršili su pretrese na području Gradačca, a tom prilikom su oduzeti prehrambeni proizvodi, određena količina novca, dvije bušilice, nakit, mobilni telefoni, novac…

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona – Policijske stanice Gradačac su radeći na rasvjetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnog djela Teška krađa, Krađa i Ugrožavanje sigurnosti izvršena na području općine Gradačac i na području susjedni općina došli do operativni saznanja o mogućem počiniocima, a radi se o M.D., i I.B., i E.V., koji su nastanjeni na području općine Gradačac.

Daljnjim operativnim radom na provjeri navedenih saznanja i rasvjetljavanju krivičnih djela, po odobrenju kantonalnog tužioca i Naredbi Općinskog suda Gradačac izvršeni su pretresi na četiri lokacije na području ove općine.

Prilikom pretresa porodičnih kuća i pomoćnih objekata koji koriste navedene osobe pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti i to: veća količina zlatnog nakita, mobilni telefoni, prehrambeni proizvodi, određena količina novca, dvije bušilice, tri ručna sata, foto aparat, dvije digitalne vage i drugi predmeti.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv M.D., I.B., i E.V. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa i Krađa.

Možda vam se svidi

avatar