Pretresi na području Mostara, Gruda i Širokog Brijega, uhapšeno šest osoba

Policijski djelatnici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju policijskih djelatnika MUP-a HNK i ZHK, po nalogu tužilaštva iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju od ranih jutarnjih sati na području Mostara, Gruda i Širokog Brijega vrše pretrese objekata i vozila na sedam lokacija. Uhapšeno je šest osoba.

Na terenu se nalazi istražitelj Tužilaštva BiH, koji koordinira aktivnosti policijskih službenika.

Osumnjičene osobe koje su meta pretresa pod istragom su zbog kaznenih djela organiziranog kriminala krijumčarenja i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina.

Prilikom pretresa, otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duhana.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Možda vam se svidi

avatar