PRESUDA: Šemsudin Mehmedović dokazao da nije sakrivao oružje za vrijeme rata

Zastupnik u PS BiH,  Šemsudin Mehmedović, zastupan od strane Advokatske Kancelarije Nermina Vile, dobio je presude protiv Ahmić Muharema i Sejdić Harisa za iznošenje i prenošenje neistinitih činjenica, odnosno za klevetu.

[quote_box_right]Kako smo saznali od izvora bliskog  Šemsudinu Mehmedoviću, novac dobijen od navedenih presuda će biti namijenjen za studente ![/quote_box_right]Pomenuta dvojica su dobila presude za iznošenje neistinitih tvrdnji putem “Dnevnog avaza” i ” Slobodne Bosne”, i za očiglednu negativnu kampanju koja je imala za cilj da diskredituje i naruši politički ugled  zastupnika Mehmedovića. Pomenuti dvojac je u medijima nazivao Mehmedovića “autokratom, despotom” i drugim pogrdnim imenima.

Optužili su ga da je za vrijeme rata sakrivao ogromne količine naoružanja, povezujući ga sa terorističkim i drugim aktivnostima, s ciljem da izazovu javnu osudu i naruše moralni, politički dignitet, ne samo njega kao čovjeka nego i kao dugogodišnjeg političara i zastupnika. Ahmić i Sejdić su dužni da štetu nadoknde finansijski te da upute javno izvinjenje u medijima u kojim su iznosili pomenute neistine. Mehmedović je izjavio da je zadovoljan presudama, i da se nada da će one poslužiti kao pozitivan primjer svima onima koji se usude da iznose u javnost neistine i laži ma o kome se radilo, te da i u Bosni i Hercegovini ipak postoji pravna država.

Pravda je spora, ali ipak dostupna!

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.