PREOKRET! NIJE KAKO SE MISLILO – Taksista kome je majka ostavila bebu u kolima otkrio šta se zapravo desilo!

Zanimljivo je da je krila da ima dijete u korpi, rekavši prvobitno da je u njemu mačka. Taksista Miloš Mitrović, kada je shvatio da se majka neće vratiti, odmah je odveo dijete u Dom zdravlja u Vrnjačku Banju, piše “Blic“.

Majka tek rođene bebe, izašla je u srijedu popodne iz taksija u Vrnjačkoj Banji, ali sa sobom nije ponijela dijete. Žena je u taksi firme ‘Belimi’ iz Trstenika, koji je vozio Miloš Mitrović iz Trstenika ušla sa dvoje djece i korpom, i nakon završene vožnje u Vrnjačkoj Banji izašla sa djecom iz automobila zamolivši taksistu da joj pričuva korpu dok se ne vrati.

– Žena je ušla u moj taksi sa dvoje djece i korpom u blizini autobuske stanice u Trsteniku, i tražila da je odvezem u Vrnjačku Banju. Nisam odmah shvatio da je u korpi ustvari beba. Kada sam prošli nekoliko kilometra, začuli se nešto nalik plaču. Jedno dijete je upitalo majku šta se to čulo, a ona je odgovorila da je mačka – priča Miloš.

On kaže da mu je to odmah bilo sumnjivo i da je pokušavao u retrovizoru da vidi šta je u korpi. Ali, nije mogao jer je njegovo sjedišta bilo previsoko.

– Stigli smo do početka šetališta u Vrnjačkoj Banji i ona je zatražila da izađe. Tada je počela da plače. Rekla mi je da ima problem, jer je ostala trudna, daje morala da ode od kuće. Svašta mi je ispričala. I pitala me da li mogu da joj nađem neku ženu kojoj će ostaviti dijete. I kazala je kako mora negdje da ga ostavi i da ne smije da ga izvede iz taksija. Onda mi je otvorila korpu i pokazala bebu. A ja sam očekivao da ću u njoj vidjeti mačku. I onda je izašla – rekao je Miloš, koji je priznao da se uplašio da bi žena mogla da ostavi bebu u parku i da joj je zato rekao da može da ostane u vozilu.

Pošto je vrijeme prolazilo, a žena se nije pojavljivala, taksista je otvorio korpu i u njoj ugledao bebu. Shvativši da se bebina majka neće vratiti, pribrani taksista je pozvao vlasnika taksija ‘Belimi’ i Zorana Đorđevića i rekao mu za bebu. Nakon toga Miloš je dijete odvezao u bolnicu u Vrnjačkoj Banji, odakle je, potom, transportovana u kraljevačku Opštu bolnicu ‘Studenica’ u Kraljevu.

Kako se saznaje na Odjeljenju neonatologije u kraljevačkoj bolnici, starost bebe je procjenjena na dva-tri dana, teška je 2,8 kilograma i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja.

– Urađene su sve neophodne laboratorijske, biohemijske i bakteriološke analize. Djevojčica uzima obroke, uspostavila je sve vitalne funkcije, zdrava je i nadamo se da će tako i ostati – kaže dr Sunčica Babić iz Opšte bolnice ‘Studenica’.

Prema saznanjima, policija je vrlo brzo privela majku, na osnovu pregleda video nadzora iz mijenjačnice u Vrnjačkoj Banji. Nakon prepoznavanja, privedena je u policijsku stanicu. Navodno je krila od svog supruga koji inače živi i radi u Švajcarskoj da je trudna. Cijeli slučaj je predat nadležnom tužilaštvu i centru za socijalni rad.

Možda vam se svidi

Leave A Reply