25 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Pregled aktivnosti Kakanjskih dani za srijedu. Ecos Romari pobjednici basket turnira (FOTO/VIDEO)

U organizaciji Karate kluba Sakib Bitić Kakanj i TKD Nur Kakanj, danas su na Centralnoj pozornici članovi ovih kluba demonstrirali ove borilačke vještine. Zanimljivu demnostraciju različitih životnih situacija u kojima je zahvaljujući ovoj sportskoj vještini moguće se odbraniti, prikazali su nam i članovi TKD Nur iz Kaknja.

Vrlo zanimljivo i usijano je bilo na platoU kod BBI Banke. Naime, cijeli dan se igra basket po principu 3+1, a igra se 15 minuta ili do 15 postignutih poena. Prijavljeno je 11 ekipa, a u poluffinalu su se sastali Change Room – Ecos Romari i Amfora – Caffe Enjoy.

Treće mjesto je osvojila ekipa Change room i nagradu od 200 KM koja je bila bolja od ekipe Amfora.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Caffe Enjoy i nagradu od 500 KM

Prvo mjesto i nagradu od 1000 KM osvojila je ekipa Ecos Romarri, i nagradu 1000 KM.

Načelnik Nermin Mandra dodijelio je nagrade pobjednicima, a nakon čega je upriličena i jedna zajednička fotografija s učesnicima turnira.

Ipak, pravi spektakl se očekuje večeras. Pored nastupa pobjednika ovogodišnjeg showa Zvezde Granda Harisa Berkovića, Kakanj će dočekati svog heroja Amela Tuku, najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara i pobjednika Dijamantske lige, koja ga je lansirala u sami vrh svjetske atletike. Ulice se već pune, a očekuje se 10.000 ljudi koji će dočekati svog šampiona.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO