Predstavljamo vam Programiranje.org

Već nekoliko mjeseci na internetu je aktivna zajednica programera s našeg područja. Predstavljamo vam njihov projekt, a ako vas zanima programiranje i web dizajn, pozivamo vas da im se pridružite. 

Programiranje.org je zajednica kojoj je cilj okupljanje programera i web dizajnera s našeg govornog područja. Članovi zajednice, odnosno programeri i web dizajneri (a i ostali), mogu raspravljati, razmjenjivati iskustva i međusobno si pomagati. Naravno, iz svega tog će nešto i naučiti, jer čovjek uči dok je živ, a posebno ako je taj čovjek u IT svijetu.
Naravno, dobrodošli su i svi oni koji žele postati programeri ili web dizajneri. Na forumu mogu pronaći tutorijale, savjete starijih i iskusnijih, knjige, linkove za online učenje… Posebno bismo željeli pobuditi interes mladih ljudi za programiranje i web dizajn.

Većina podforuma je vezana za određeni programski jezik, grupu programskih jezika ili nešto blisko programiranju. Dakako, postoji i Offtopic za sve ono što nema nikakve veze s programiranjem i IT-om, a služi da se članovi mogu odmoriti od programiranja.

Vjerujemo da su mnogi programeri s našeg govornog područja članovi neke zajednice programera na engleskom jeziku. Ne vidimo razlog zašto i mi ne bismo imali dobru “domaću” zajednicu.

Slobodno možemo reći da su programiranje i (GNU/)Linux na “ti”, vjerojatno zbog velikog broja dostupnih alata za programiranje na (GNU/)Linuxu. Ne zaboravimo ni da je GCC kompajler dio svakog kernela.

Dakle, posjetite Programiranje.org i pridružite im se! Sudjelujte u rastu ove male zajednice!

Comments are closed.