Predstavljamo novoizgrađenu Gradsku galeriju likovne umjetnosti

Radi se o prostoru o kojem se u Kaknju decenijama sanjalo. Kroz nekoliko fotografija otkrivamo kako izgleda Gradska galerija koja se nalazi na spratu Omladinskog centra u Kaknju (Ulica šehida). U punom sjaju Galerija će zasjati kada u ovom prostoru pred zvanično otvaranje bude postavljena prva izložba slika.

U proteklom periodu Kakanj je dobio nekoliko novih objekata čije je postojanje od vitalnog značaja za život građana. Tokom 2013. godine u Kaknju je izgrađena nova zgrada Policijske stanice Kakanj. Ubrzo nakon otvaranja ove zgrade započela je i rekonstrukcija zgrade Općinskog suda u Kaknju.  Ako se uzme u obzir činjenica da je tokom 2013. godine temeljito obnovljen i Dom kulture u Kaknju, da je izvršena adaptacija i rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad Kakanj, da je prije nekoliko mjeseci otvoren novoizgrađeni Društveni dom u Čatićima, te da se radi na opremanju  Hemodijaliznog centra, možemo zaključiti da će 2013. i 2014. godina biti zapamćene kao zlatni period obnove vitalnih objekata u Kaknju koji su veoma važni za zajednicu.

galerija1

U prilog ovoj tvrdnji idu i činjenice da je prošle godine Kakanj dobio novu modernu kuglanu, da je u Kaknju u ovoj godini formirana muzička škola, da su počele aktivnosti na uspostavi gradskog muzeja, te da se planira i izgradnja multipleks-kina.

Kakanj će u budućem periodu dobiti i novu zgradu Općine obzirom da je zgrada u kojoj su trenutno smještene općinske službe vlasništvo RMU Kakanj, te da se radi o trošnom objektu koji će ove godine biti predmet prodaje.

Općina Kakanj će u ovoj godini značajnim finansijskim iznosom od 60.000 KM sufinansirati i radove na vanjskoj rekonstrukciji zgrade Općinskog suda u Kaknju koji će obuhvatiti zamjenu krova, uređenje fasade i druge radove.

Izgradnja novih i sanacija postojećih vitalnih objekata u Kaknju je izraz opredjeljenja kakanjske lokalne zajednice da se na ovaj, jedini pravi način, gradi država Bosna i Hercegovina. Ove aktivnosti će rezultirati poboljšanjem kvaliteta pružanja usluga građanima Kaknja u skladu s izazovima i standardima modernog vremena.

Comments are closed.