Predstavljamo: Kandidati SDA Kakanj za"Opće izbore 2014"

Nakon što smo objavili JAVNI POZIV za političke subjekte koji gravitiraju na područja Općine Kakanj, kako bismo putem besplatnog oglašavanja predstavili kakanjske kandidate za predstojeće “Opće izbore 2014″, krenuli smo u realizaciju iste.

Želja nam je da bosanskohercegovačkoj javnosti predstavimo kandidate koji dolaze iz Kaknja, a koji će se naći na listama za Kantonalnu Skupštinu ZDK, Federalni i Državni parlament.

S tim u vezi, upućujemo poziv svim političkim subjektima koji djeluju na području općine Kakanj da nam najkasnije do 5.septembra/PETAK dostave imena svojih kandidata, sa kratkom biografijom (5-6 rečenica) i jednom fotografijom (poželjno u elektronskoj formi minimalne velličine 650×355 pixela), kako bismo iste predstavili na stranicama kakanj-x portala

Materijale mogu proslijediti sve stranke na području Općine Kakanj BESPLATNO na e-mail redakcija@kakanj-x.com.

PARLAMENT Federacije BiH – izborna jedinica 6

Samir Selimovic

Samir Selimović

Rođen 01.02.1970. godine u Kaknju. Po zanimanju magistar tehničkih nauka. Obavljao poslove profesora, a zatim mašinskog inženjera i Rukovodioca službe u Termoelektrani „Kakanj“. Obavljao dužnost Direktora J.P. „VODOKOM“ Kakanj i Ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi ZE-DO kantona. Trenutno na dužnosti Savjetnika Općinskog Načelnika za upravljanje strateškim razvojem. Općinski vijećnik u jednom mandatu. Član SDA od osnivanja, a član Izvršnog odbora SDA Kakanj od 2000. godine. Bio Sekretar Izvršnog odbora SDA Kakanj, a trenutno je Podpredsjednik SDA Kakanj. Tokom agresije na BiH bio pripadnik Armije Republike BiH. Oženjen i otac dvoje djece.

 Hatidza Sahman2

Hatidža Šahman

Rođena 02.01.1964. godine u Kaknju. Po zanimanju nastavnica Islamske vjeronauke , zaposlena u OŠ „Rešad Kadić“ u Brnjicu. Član SDA od osnivanja. Vijećnica u OV Kakanj u mandatnom periodu 2008.-2012. godine. Ove godine obilježila je jubilarnih 30 godina rada u prosvjeti. Uporedo u radu sa djecom, dala je svoj puni angažman i na drugim poljima iz različitih oblasti za dobrobit zajednice, od edukativnih, humanitarnih, ekoloških, a posebno aktivnosti koje doprinose poboljšanju statusa žene u našem društvu. Dobitnica je općinskog priznanja – zahvalnice u 2011. godini. Udata i majka troje djece, supruga demobilisanog nezaposlenog borca.

SKUPŠTINA ZE-DO KANTONA

Almedin Aliefendic

Almedin Aliefendić

Kandidat ispred kantonalnog odbora SDA Ze-do kantona

Rođen 07.augusta.1970.godine u Kaknju. Osnovnu i srednju mašinsku tehničku školu završio u Kaknju. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsjek Odbrana i sigurnost.
Član od osnivanja OO SDA Kakanj, trenutno potpredsjednik OO SDA Kakanj i član Kantonalnog izvršnog odbora SDA ZDK. Aktuelni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Predsjednik Kantonalnog operativnog izbornog štaba SDA ZDK za Opće izbore 2014.godine.
Pripadnik Armije RBiH u periodu 1992-1995.  Radio je na mjestu Pomoćnika ministra u Ministarstvu za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona. Od februara 2009.g. do aprila 2011.g radio na poslovima Menadžera kvaliteta u RMU Kakanj, a trenutno profesionalno angažovan u Parlamentu Federacije BiH.  Oženjen , otac dvoje djece.

Muamer Celebic

Muamer Čelebić

Rođen 29.10.1976. godine u Kaknju. Osnovnu školu i Gimnaziju završio u Kaknju, a Ekonomski fakultet na Univerzitetu u Sarajevu. Zaposlen u Investiciono – komercijalnoj banci DD Zenica. Deset godina radio na poslovima “Projektant informacionih sistema”, a od 2013. godine na mjestu “Rukovodilac ekspoziture” u ekspozituri Kakanj. Predsjednik N.O. J.P. «Kakanj-sport» d.o.o. Kakanj i predsjednik Komisije za budžet i finansije pri OV Kakanj. Član SDA od punoljetstva, a od maja 2013. godine član OIO SDA Kakanj. Aktivno učestvovao u više izbornih ciklusa od 1996. godine do danas, a u posljednja dva izborna ciklusa obavlja funkciju vođa tima za analitiku i planiranje. Aktivno govori engleski jezik. Oženjen, otac dvoje djece.

Mirsada Caluk

Mirsada Čaluk

VSS, diplomirani žurnalist, student postdiplomskog studijaRođena 6.2.1971.godine. Novinaraka i urednica Informativno – političkog programa u televiziji  u periodu od 2003 do 2012 godine. Angažman u stranci: Članica SDA od osnivanja. Članica IO Asocijacije žena SDA Kakanj. Potpredsjednica Asocijacije žena SDA Kakanj.Radni angažman: nezaposlena. Bračno stanje: neudata.

Edita Omerovic

Edita Omerović

Rođena 30.09.1977. godine u Kaknju. Osnovnu i srednju školu,Opću gimnaziju završila u Kaknju. Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu ( finansijsko –računovodstveni smjer) diplomirala 2002. godine. Postdiplomski studij Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (smjer finansijski menadžment) završava 2011. godine i stiče zvanje magistra ekonomskih nauka.Posjeduje certifikat ovlaštenog računovođe. Zaposlena u ZD Rudnik mrkog uglja „Kakanj“ doo Kakanj od 2002. godine  na mjestu šefa službe knjigovodstva. Članstvo u komisijama i timovima pri lokalnoj zajednici. Član stranke od 1993. Godine. Aktivistica u Asocijaciji žena SDA Kakanj. Kandidat na lokalnim izborima 2004.-2008. godine, Članica Operativnog izbornog štaba. Udata, majka jednog djeteta.

Alem Skulj

Alem Škulj

Rođen 18.02.1984.god. Mjesto rođenja: Kakanj. Školska sprema: VSS Diplomirani Pravnik. Radni angažman: Uposlenik ZD RMU „Kakanj“ d.o.o. Kakanj na mjestu Pravnik za radne odnose. Predsjednik Skupštine JP „Kakanj – Sport“ d.o.o. Kakanj u dva mandata po 3 mj. Angažman u stranci: Član tima za Pravna pitanja pri OOIŠ  za Lokalne izbore 2012.godine, član Izvršnog odbora AM SDA Kakanj od 2013.godine, član tima za Pravna pitanja pri OOIŠ za Opšte izbore 2014.godine, član tima za Analitiku i Planiranje pri OOIŠ za Opšte izbore 2014.godine, član tima za popis stanovništva „Popisprije popisa“ ispred OO SDA Kakanj. Bračno stanje: Oženjen. Status: Dijete Šehida

Možda vam se svidi

Comments are closed.