Predsjedništvo SBB-a opredjeljeno za koaliciono partnerstvo sa SDA na lokalnim izborima

Predsjedništvo SBB-a na današnjoj sjednici analiziralo je aktuelnu političku situaciju u BiH. Pozdravljene su reformske aktivnosti vladajuće koalicije i istaknuto je da je stabilizacija bošnjačkog političkog faktora kao i bošnjačko – hrvatskih odnosa u FBiH od iznimne važnost za socijalnu stabilnost, ekonomski prospertitet kao i euroatlanski put naše zemlje.

Predsjedništvo SBB-a razmatralo je dinamiku realizacije sporazuma sa koalicionim partnerima, te zaključilo potrebu da se okončaju rekonstrukcije Vlada u USK-u, HNK-u i SBK-u, gdje SBB još nije dio izvršne vlasti.

Pozdravljena je medijatorska uloga SBB-a u iznalaženju rješenja za izmjene izbornog zakonodavstva koje se odnose na održavanja lokalnih izbora u Mostaru, te je istaknut optimizam da će koalicioni partneri uskoro doći do dogovora koji će biti u interesu svih građana ovog grada.

Posebna rasprava vodila se o koalicionom partnerstvu SDA i SBB na predstojećim lokalnim izborima, a radna grupa SBB-a dobila je smjernice da se ta aktivnost uspješno okonča, saopćio je Press centar SBB-a.

Možda vam se svidi

avatar