Predsjedavajući Zvizdić s ambasadorom Pammerom

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Austrije u BiH Martina Pammera.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio ambasadoru Pammeru na njegovoj uspješnoj i aktivnoj misiji tokom koje su BiH i Austrija unaprijedile političku, ekonomsku, kulturnu, obrazovnu i naučnu saradnju. Rekao je da je u proteklom period Vlada Republike Austrije na čelu sa saveznim kancelarom Sebastianom Kurtzom, očuvala kontinuitet prijateljske i institucionalne podrške Bosni i Hercegovini, te pokrenula i realizirala brojne aktivnosti kojim je dodatno osnažena evropska perspektiva Bosne i Hercegovine i cjelokupnog regiona Zapadnog Balkana.

Istaknuo je da je Republika Austrija duži niz godina jedan od najvažnijih investitora u BiH sa velikim brojem registriranih kompanija i uposlenih radnika i da ujedno predstavlja jedno o ključnih izvoznih tržišta za BH kompanije, što je najbolji dokaz viseznačne efikasnosti uspostavljenih bilateralnih odnosa.

Ambasador Pammer je istaknuo da između BiH i Republike Austrije nema otvorenih pitanja i naglasio da će njegova zemlja i u narednom periodu nastaviti podsticati BiH na putu ka evropskim integracijama i na jačanje kulturnog i ekonomskog napretka.

Predsjedavajući Zvizdić se ambasadoru Pammeru zahvalio na dosadasnjoj saradnji, poželio mu uspjeh u daljem radu, sa željom da i u narednom periodu BiH i Austrija nastave razvijati dobre bilateralne odnose.

Možda vam se svidi

Leave A Reply