Predizborno plakatiranje u Kaknju: Odluku o komunalnom redu kršili kandidati iz drugih općina

Nakon što je okončana izborna kampanja, Odsjek za inspekcije Općine Kakanj izvršio je analizu ponašanja političkih subjekata u smislu predizbornog plakatiranja.

Konstatovano je da su urodile plodom preventivne mjere koje su se ogledale u kontinuiranom upozoravanju političkih subjekata da Odsjek za inspekcije neće tolerisati postupanje koje je suprotno odredbama Odluke o komunalnom redu.

Zaključeno je da je Kakanj jedan od svijetlih primjera obzirom na činjenicu da u našem gradu nije bilo slučajeva masovnog kršenja  Odluke o komunalnom redu kojom je zabranjeno predizborno plakatiranje na stubovima javne rasvjete , drveću i drugim površinama koje nisu namijenjene za tu svrhu.

Zabilježeno je samo nekoliko slučajeva plakatiranja na stubovima javne rasvjete i to su činili u većini slučajeva kandidati koji su nastanjeni na prostorima drugih općina. U ovim slučajevima inspekcija je brzo reagirala.

Nakon okončanja izborne kampanje inspekcija već poduzima mjere kako bi se  izvršilo uklanjanje predizbornih plakata i bilborda koji su tokom izborne kampanje na legalan način bili postavljeni.

Obzirom da je sa završetkom predizborne kampanje bilo potrebno izvršiti uklanjanje svih predizbornih plakata i bilborda, inspekcija će uputiti upozorenja, a u slučajevima da ne bude reakcije uslijedit će i prekršajne prijave.

Možda vam se svidi

Comments are closed.