7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Poziv za upis u Školu glume

Javna ustanova za kulturu i obrazovanje Kakanj, u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica, organizira šesti ciklus Škole glume za učenike osnovnih i srednjih škola. Djelatnost Škole glume jeste odgojni i stvaralački scenski rad s djecom i mladima. Primjereno njihovoj dobi i iskustvu polaznici će savladavati gradivo koje sadrži opće odgojno-obrazovne zadatke kao i zadatke vezane uz dramsko stvaralaštvo, kroz četiri predmeta: Gluma, Scenski pokret, Glas i Lutkarstvo.

Svoje znanje i talent polaznici će imati priliku iskazati kroz javne nastupe i predstave.

Školu će voditi akademski dramski umjetnik Miroljub Mijatović, rukovodilac Omladinske i dječije scene u BNP Zenica, sa svojim saradnicima.

Nastava se odvija u trajanju od 4  mjeseca, a prvi sastanak je u maloj sali Doma kulture Kakanj 7. februara 2015.godine, u 10.00 sati, za djecu od 7 do 16 godina.

Sve informacije se mogu dobiti putem telefona sa brojem 032/553 – 983, a prijaviti se možete direktno u prostorijama Javne ustanove/Doma kulture na prvom sastanku.

Poštovani roditelji, Vaša djeca imaju privilegiju da mogu učiti u Glumačkoj školi u svom gradu, zato iskoristite tu priliku i omogućite svom djetetu da se okuša na polju dramske umjetnosti, jer nikad se ne zna.

Mi Vas sa radošću očekujemo na prvom sastanku.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO