11.8 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Poziv građanima, ugostiteljskim objektima, udruženjima, sportskim klubovima: Sve aktivnosti prilagodimo aktuelnom teškom i bolnom trenutku

Poštovani građani Kaknja,

naš grad je danas obavijen tugom nakon vijesti o rudarskoj nesreći u jami Begići-Bištrani. Kakanj duboko žali zbog nesreće, bol i tuga su nemjerljivi, a u mislima i molitvama Kakanj je uz porodice tragično stradalih rudara.

Tuga je naša sudbina i naše iskušenje, zato u bolu trebamo biti solidarni sa onima kojima je danas najteže, a to su porodice stradalih rudara.

U našem teškom bolu trebamo biti dostojanstveni. Zato Općina Kakanj sugeriše svim javnim ustanovama i preduzećima i drugim subjektima da otkažu sve događaje koji su planirani za naredne dane, a čije održavanje nije primjereno aktuelnom teškom trenutku za sve građane Kaknja.

Pozivamo i druge subjekte, ugostiteljske objekte, udruženja građana, sportske klubove i građane da sve svoje aktivnosti prilagode teškom i bolnom trenutku u kojem Kakanj tuguje za svojim komoratima.

Posebno se ova sugestija odnosi na puštanje muzike. Građane pozivamo da u slučaju večerašnje pobjede nogometne reprezentacije BiH ne slave i ne trube na ulicama, bacaju petarde i sl. Naravno da bi Kakanjci ovako postupili i bez naše sugestije, ali naša je dužnost da ipak sugerišemo.

Naravno da bi pobjeda reprezentacije svima nama bila ohrabrenje u ovom teškom trenutku, ali bol je zaista velika i Kakanj će, vjerujemo, sa istinskim pijetetom i solidarnošću, pokazati svoju tugu, ali i snagu da nastavi savladavati teška životna iskušenja i izazove. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO