Poziv građanima koji su putovali u Italiju, J. Koreju i Iran da se jave zavodu

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona poziva sve građane koji su se unazad sedam dana vratili u BiH, a boravili su u Italiji, Južnoj Koreji i Iranu, da se jave nadležnom kantonalnom zavodu zbog korona virusa.

“Pozivamo sve bosanskohercegovačke i strane državljane koji imaju stalni ili privremeni boravak u FBiH, a koji su se unazad sedam dana vratili u BiH iz Italije, Južne Koreje i Irana da se putem telefona, bez obzira da li imaju simptome bolesti ili ne, jave svom nadležnom kantonalnom zavodu za javno zdravstvo radi savjetovanja o daljnjem postupanju, te da ostanu u kućnoj samoizolaciji. U slučaju pojave simptoma respiratorne bolesti (povišena temperatura, kašalj, otežano disanje) trebaju telefonom odmah obavijestiti kantonalni zavod za javno zdravstvo ili hitnu pomoć”, navode iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike USK.

Krizni štab Kantonalnog ministarstva zdravstva USK u cilju sigurnosti učenika i nastavnika preporučuje otkazivanje ekskurzija i organiziranih školskih putovanja u Italiju.

Također, svim građanima se preporučuje izbjegavanje putovanja u Kinu, Italiju, Južnu Koreju i Iran, prenosi “N1“.

Izvor

Možda vam se svidi

Leave A Reply