34.6 C
Kakanj
Utorak, 22 Juna, 2021

Požar na Lisovu je dokaz gluposti oduzimanja terenskog vozila PU Visoko koje je dodjeljeno Kaknju

Nije prošlo ni 24 sata kako smo pisali o tome(Kakanjci opet “otimaju” od Visočana) kako je PU Visoko ostala bez terenskog vozila od onih 18 koliko je podijeljeno po ZDK (s tim da je Visoko dobilo jedno vozilo koje je vrlo brzo izuzeto i predato PU Kakanj) stigao je dokaz koji potpuno ilustruje našu tvrdnju da su pogrešni ljudi na pogrešnim mjestima.

Na granici općina Visoko i Kiseljak na području Lisova dogodio se požar. Visočka policija nije imala adekvatno taerensko vozilo kojim bi na vrijeme stigla na lice mjesta i obavila uviđaj. Tek pet sati nakon požara uviđaj je obavljen, a visočki policajci na mjesto požara stigli su zaobilaznim regionalnim putem preko Kiseljaka. Sreća u nesreći je bila da se radilo o manjem požaru na porodičnoj kući, a požar je mogao biti i puno veći i opasniji sa većim posljedicama.

Pojednostavljeno rečeno i ilustrovano za one sa slabijim kapacitetima za razmišljanje, a koji su kumovali odluci da PU Visoko bude izostavljena iz kantonalne podjele terenskih vozila, ili preciznije da visočko vozilo završi u PU Kakanj. Ovaj slučaj sa požarom koji se desio na visočkoj općini, je ekvivalentan situaciji u kojoj bi recimo zenički policajci na uviđaj u Babino išli preko Kaknja.

Zašto su ovakve gluposti moguće i zašto se ovakve situacije dešavaju Visokom? Odgovor je vrlo jednostavan. Visoko u političkom smislu u ovom trenutku u ZDK  ne znači ništa. Visoko je općina bez pravog “domaćina”, a što za posljedicu ima i indolentnost lokalne zajednice, piše Visoko.co.ba. (Tekst prenosimo u cijelosti, bez intervencija)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO