Požar na kući u Brnjicu

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kriminalitet: Na području ZE-DO kantona evidentirano je devet krivičnih djela.

Bezbjednost saobraćaja: Na području ZE-DO kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

Stanje i prohodnost puteva
Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište površinskog kopa “Vrtlište”. Od strane službe Rudnika mrkog uglja “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017. godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, Kakanj-Zenica i Zenica-Kakanj u oba smjera odvija jednom saobraćajnom trakom. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Žepče

Do 31.03.2017. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Zenički put, općina Žepče, izvode se radovi na izgradnji pothodnika Zenički put, gdje je izmjenjen režim saobraćaja u zoni izvođenja radova, te se odvija usporeno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 

Požari i eksplozije
Zenica

Dana 28.02.2017. godine, oko 13,30 sati, u mjestu Dolača, grad Zenica, došlo je do požara niskog rastinja i sadnica voća, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Požar lokalizovali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Zenica oko 15,45 sati. Izvršen uviđaj.

Kakanj

Dana 27.02.2017. godine, oko 22,30 sati, u mjestu Brnjic, općina Kakanj, došlo je do požara na kući vlasništvo M. V., kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Požar lokalizovali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Doboj Kakanj u 23,45 sati. Izvršen uviđaj.

Na području ZE-DO Kantona nije bilo eksplozija.

Možda vam se svidi

Leave A Reply