Povodom 15.februara – Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka: Općina Kakanj uplatila 5.000 KM za Roditeljsku kuću

Povodom 15.februara – Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, Općina Kakanj je izvršila uplatu novčanog iznosa od 5.000 KM Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH” u svrhu pomoći u osiguranju uslova za rad Roditeljske kuće koja se nalazi u u krugu Pedijatrijske klinike “Jezero” u Sarajevu.

“Kakanj se uvijek odazivao i uvijek će se odazivati na svaki poziv da se pomogne svakom čovjeku, a posebno djeci koja se liječe i roditeljima koji se bore za zdravlje svog djeteta”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Podsjetimo, inicijativa za prikupljanje sredstava za izgradnju Roditeljske kuće pokrenuta je 2011.godine, a kuća je, zahvaljujući donatorima i humanim ljudima iz cijelog svijeta, svečano otvorena u aprilu 2016.godine. Kontinuirani boravak roditelja i/ili bližih srodnika sa bolesnom djecom, u jednom toplom, porodičnom okruženju, doprinosi bržem i sigurnijem izlječenju. Roditeljska kuća funkcioniše već dvije godine, no finansiranje rada ove kuće nije sistemski riješeno, pa se finansiranje vrši iz jednokratnih grantova, donacija i aktivnosti Udruženja. Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH” u okviru Roditeljske kuće pruža i usluge psihosocijalne pomoći i podrške. Korisnici na raspolaganju imaju stručnu pomoć psihologa, socijalnog radnika i pedagoga, te okupacione radionice za roditelje i kreativne radionice za djecu (likovne, muzičke, obrazovne).

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar