Potvrđena lista kandidata za načelnike SDA u ZDK

Nakon postupka predlaganja i kandidiranja u općinskim organizacijama, na sjednici Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona kojom je predsjedavao Miralem Galijašević, predsjednik  SDA ZDK, jednoglasno su potvrđene liste kandidata SDA za načelnike općina.

Kandidat SDA za načelnika općine KAKANJ je Nermin Mandra (dipl.ing.), a kandidati ostalih općina u ZDK su:

ZENICA – Naidin Ahmetspahić (dipl.ecc, mr.sc.),

ŽEPČE – Kenan Kahriman (dr.vet.),

OLOVO – Đemal Memagić (privatni poduzetnik),

MAGLAJ – Muhamed Osmić (dipl.ecc.),

TEŠANJ – Suad Huskić (profesor),

ZAVIDOVIĆI – Suad Omerašević (dipl.ing.),

VAREŠ – Avdija Kovačević (dipl.pravnik),

VISOKO – Halim Zukić (dipl.ecc, mr.sc.) / Kemal Mušinbegović (dipl.politolog).

Na osnovu principa o saradnji i zajedničkom nastupu SDA i SBB na lokalnim izborima 2016.godine, SDA će podržati kandidate SBB-a za načelnike općina Breza i Doboj-jug. U općini Usora SDA i SBB neće imati kandidata za načelnika.Na sjednici su članovi Kantonalnog odbora upoznati sa izbornom strategijom i budućim aktivnostima Kantonalnog izbornog štaba SDA ZDK.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar