POTRESNA ISPOVIJEST, MAJKA MALE LENE TVRDI: “Drug iz odjeljenja udarao je u glavu pa je dobila šlog”

Lena je bila zdrava djevojčica, odličan đak, trenirala je odbojku i pjevala u horu. Sve do jedne tuče u petom razredu. Zbog koje je, ispostavit će se, doživjela moždani udar koji je ostavio posljedice – fizičke i psihičke.

Njena majka Milica Sretenović u ispovijesti za Nedeljnik i jutarnji program TV Prve govorila je o problemu u kojem se našla porodica zbog vršnjačkog nasilja, o svakodnevnoj borbi da Leni bude bolje, a zašto je odlučila da priča o svemu kaže: “Svako treba da zna šta jedna tuča u školi može da izazove i šta vršnjačko nasilje može da donese. Desilo se mom djetetu, moglo je da se desi nekom drugom djetetu. Još ne mogu da prihvatim da Lena ima teško oštećenje mozga.”

Ta jedna tuča na školskom odmoru promijenila je život ove porodice. Proteklih godinu dana traje Lenin oporavak koji još nije završen.

Poslije tuče, škola jeste prijavila nasilje, ali ne i važnu činjenicu – da je djevojčica doživjela infarkt mozga. Lena se vratila u školu, ali nema odgovarajuću podršku, smatra majka.

“Škola nije uradila ništa da joj pomogne, kao da je moje dijete nešto napravilo”

– Škola ništa nije uradila da pomogne Leni. To je neka nadmenost kao da je moje dijete napravilo nešto, kao da sam ja kriva. Od početka ove školske godine niko je nije zvao na rođendan, ni u šetnju. Razredna nije upitala kako je – priča Milica Sretenović.

Do tuče između Lene, tada učenice petog razreda, i dječaka iz njenog razreda došlo je 22. oktobra prošle godine u osnovnoj školi ‘Stanislav Sremčević’ u Kragujevcu. Međutim, Lenina majka kaže da je upozoravala razrednu na zadirkivanja i uvrede, ali da je pravovremena reakcija izostala. “Razredna je rekla: ‘Važi, riješit ćemo’, ali sve je ostalo na tome”.

Gostujući u jutarnjem programu na TV Prva, Milica Sretenović, Lenina mama, rekla je da su između njena kćerke i dječaka Lazara uglavnom bile čarke, ali da se ona žalila razrednoj mjesec dana ranije, ali da joj je razredna rekla “važi, riješit ćemo” ali da je sve ostalo na tome.

Možda vam se svidi

Leave A Reply