Potpuno smrskani: U jezivom sudaru na mjestu poginule dvije djevojke i mladić, još troje teško povrijeđeno

0

Tri mlade osobe u dobi između 19 i 20 godina iz Žepča  poginule su u teškoj saobraćajnoj nesreći noću na nedjelju na magistralnoj cesti između Bosanskog Broda i Sarajeva, potvrdila je lokalna saobraćajna policija. Nešto prije ponoći tokom pretjecanja došlo je do direktog sudara dva automobila kod mjesta Goliješnica između Žepča i Maglaja. Na mjestu su poginule tri osobe, a još tri su povrijeđene, javlja Hina.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Poginuli su vozač ‘Mercedesa’ Oliver Hrkač iz Tatarbuđaka, suvozačica Monika Antolović (19) iz Goliješnice i Nevena Mijić (20) iz Orahovice, svi sa područja općine Žepče. Teške tjelesne povrede zadobili su Enisa (43), Bisera (49) i dječak Ermin Bekto (12) iz Goražda, piše Dnevni avaz.

Prema prvim informacija dežurnog operativnog službenika policije MUP-a ZDK u sudaru su sudjelovala dva vozila, jedno terensko vozilo ‘Toyota Land Cruiser’, austrijskih registracija, i putnički automobil ‘Mercedes’, u kojem su se nalazile sve tri poginule osobe.Do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed neprilagođenja brzine uslovima vožnje na ovom dijelu magistralnog puta, gdje se često događaju teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama.

Odmah nakon dojave na mjesto teške nesreće pristigle su dežurne ekipe hitne medicinske pomoći, pripadnici vatrogasne jedinice i policije. Tri teško povrijeđene osobe iz vozila ‘Toyota Land Cruise’r su prebačene na Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica, gdje im je ukazana pomoć. Za sada ne raspolažemo informacijama o stepenu njihovih povreda, koje su prema prvoj službenoj informaciji, saopćenoj agenciji Fena teže prirode i nisu životno ugroženi.

Na mjestu nesreće specijalizirani tim pripadnika vatrogasne jedinice je izvlačio poginula lica iz vozila, jer su vozila uništena i deformirani dijelovi vozila priklještili su nastradale putnike.  Pripadnici policije MUP-a ZDK osigurali su mjesto nesreće, a promet na magistralnom putu M-17 je bio u prekidu i vozila su se usmjeravala na zaobilazne lokalne puteve.

Uviđajne radnje na mjestu nesreće obavila je dežurna ekipa Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK na čelu sa dežurnom kantonalnom tužiteljicom ZDK Adisom Kadušić.  Dio istražnih radnji o ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći obaviti će se tokom dana, objavila je Fena.

(Foto: Fena)