Posljednje pismo splitskog ubice: “Volim te, M., samo me ti možeš spasiti…”

“Volim te, M., samo me ti možeš spasiti”, piše u pismima koja je trostruki ubica Filip Zavadlav napisao prije nego što je krenuo u krvavi pohod po Splitu.

“Sve je to uzrokovano nespavanjem, al dobro, to će se riješiti”, piše u jednom.

“Da, M., slažem se, jak u glavi možeš bit samo ako spavaš. Volim te, M., samo me ti možeš spasiti. Filip”, ispisano je u drugom.

Pisma su poslana grafologu kako bi prema rukopisu pokušao procijeniti o kakvoj je osobi riječ. Zaključio je da je riječ o nezrelom čovjeku, pišu “24sata“.

“Jako je djetinjast i treba psihijatra”, rekao je grafolog nakon što je analizirao Filipovo pismo.

Pisao ga je pisanim slovima, rastresenim i nemarnim rukopisom. Nisu ovo jedina pisma. Marcela Sunara, stanodavka koja je prepustila stan Filipu, kaže da ih je bilo više po stanu. Neka su čitljiva, neka su gotovo potpuno nečitka. Na upit ko je misteriozna M. kojoj je pisao trostruki ubojica odgovorila je da ne zna.

Niko od ispitanih sagovornika u gradu ne može sa sigurnošću potvrditi identitet osobe kojoj je Filip pisao. U ranijim razgovorima, doznato je kako se samo nekoliko dana prije pokolja žalio da ga je ostavila cura. Bio je iznimno potresen zbog toga.

Ne znaju kome je pisao

“Možemo samo nagađati, ali prekid s djevojkom bila je samo kap u moru teškog psihofizičkog stanja u koje je zapao mladi pomorac. 16 dana nije spavao”, rekao je Marceli.

Možda vam se svidi

Leave A Reply