Poslije brutalne tuče u Zadruzi, stigla reakcija REM

0

Miki Đuričić, poznatiji kao Miki iz Kupinova, diskvalifikovan je sinoć iz rijalitija Zadruga nakon što je udario drugog učesnika Vladimira Tomovića.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ovo nije prvi put da gledaoci rijalitija imaju prilike da svjedoče brutalnim fizičkim i verbalnim sukobima učesnika. Bivši osuđenik Kristijan Golubović, tako je nedavno prijetio smrću starleti Staniji Dobrojević.

Ono što je izrekao u “Zadruzi”, koja se emituje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ispostavile su se kao “smrtna presuda” ovom TV formatu u Srbiji – zbog čega je reagovao i REM, Regulatorno tijelo za elekstronske medije.

Savjet Regularnog tijela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 sata do 6 jutru, potvrdio je tada za “Nova” član Saveta Slobodan Cvejić. REM će, takođe, kako je rečeno, podnijeti krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića zbog prijetnji izrečenih u rijaliti programu i pokrenuti postupak protiv TV Pink gdje je emitovan taj program.

Judita Popović, članica Savjeta, sada je rekla za “Nova.rs” da očekuje da će zakon o ograničavanju emitovanja rijalitija uskoro biti sproveden.

“Trenutno stručna komisija REM-a izrađuje nacrt zakona, koji će, pretpostavljam, biti gotov za oko dvije sedmice. Nakon toga ćemo tražiti mišljenje nadležnog ministarstva koje nije obavezujuće. Kasnije će uslijediti i javna rasprava i vjerujem da to neće trajati duže od petnaest dana”, rekla je ona.

Jučerašnji pomenuti fizički sukob u Zadruzi kratko je prokomentarisala navodeći da za pomenuti zakon “postoji mnogo argumenata”.

“Zaista ima mnogo argumenata za ovo što mi radimo i vjerujem da ne postoji ništa što bi moglo da spriječi sprovođenje tog zakona”, zaključila je Popović.