Porodični biznis: Drogu nabavljali na Sokocu, pa je prodavali u Tuzlanskom kantonu

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla predložio određivanje jednomjesečnog pritvora za A.J. (33), D.J. (37), A.J. (19), S.Č. (31), F.J. (61) i A.Č. (31), svi iz Kalesije, zbog sumnje da su u grupi koju je organizirao A.J. (33) počinili produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Ovo je saopćeno iz tuzlanskog Tužilaštva, gdje navode da je A.J. osumnjičen i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

– Postoji osnovana sumnja da je A.J. (33) organizirao grupu unutar svoje porodice, u kojoj su bili i pomenuti, te da je u periodu od jula 2017. godine do aprila 2018. godine od određenih osoba iz Sokoca, i na drugim lokacijama, nabavljao veće količine opojnih droga canabis ( marihuana), heroin, kokain, amfetamin-speed i MDMA-extazy. Narkotike je predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području

Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu, navodi se u saopćenju.

Pripadnici Sektora kriminalističke policje, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, su po nalogu Tužilaštva i uz naredbu Kantonalnog suda Tuzla 9. aprila 2018. godine pretresli šest lokacija u Kalesiji i na jednoj lokaciji u Tuzli, nakon čega su uhapšeni osumnjičeni.

Prilikom pretresa je pronađena određena količina amfetamina, veći iznos novca, dva pištolja, te drugi predmeti koji su služili ili koji potiču iz izvršenja krivičnih djela. U februaru 2018. godine su pripadnici PU Kalesija obavili pretres vozila i osobe koja je dostavljala marihuanu za ovu grupu, te je u automobilu pronađeno više od jednog kilograma ove droge.

Pripadnici MUP-a TK su jučer ispitali osumnjičene koji su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Možda vam se svidi

Leave A Reply