Porodica Sarač ne traži pomoć. Želja im je samo useliti u svoju kuću

Ovo je priča o dvoje jakih ljudi. Priča o Hazimu i Kadiri Sarač. Porodica Sarač je još jedna u nizu koja je spletom okolnosti izgubila sve i već godinama sa svoje dvije kćerke žive u poslovnom prostoru.

Nikad se nisu žalili i nisu tražili nikakvu pomoć. Borili su se kako su znali i koliko su mogli. Ni ovaj put nisu željeli tražiti nikakvu pomoć međutim na inicijativu brojnih sugrađana, komšija tj. onih ljudi koji su upoznati sa životnom pričom porodice Sarač tražili su da im se pomogne.

Naime u proteklim danima poplava ni ove ljude nije zaobišla. Uništila im je i ono malo što su imali. Uništila im je njihovo utočište, njihovo jedino sklonište. Slika će vam reći puno više od riječi. Mi ćemo zamoliti sve privredne subjekte sve dobre ljude, sve vas koji možete i želite pomoći da pomognemo i ovoj porodici. Svjesni smo čisarac porodica1njenice da je poplavom ugroženo na desetine porodica i nismo u stanju pomoći svima, ali možemo pomagati onima za koje znamo da im sigurno treba pomoć. Za početak možemo pomoći porodici Sarač. Oni imaju kuću koju su uspjeli napraviti ali nisu u mogućnosti da je osposobe za život. Potreban im je građevinski materijal. Ukoliko možete i želite POMOZIMO IM!
Vaš novčani doprinos možete uplatiti na žiroračun.
NU “Kakanjsko Srce”
Žiroračun:
Intesa Sanpaolo DD BiH
154-260-20046228-41
SWIFT:UPBKBA22
IBAN: BA391542602004622841

Možda vam se svidi

Comments are closed.