Porezna uprava FBiH zatekla 75 radnika na crno i zapečatila 47 objekata

U ovim kontrolama do 19 sati inspektori Porezne uprave su otkrili ukupno 75 neprijavljenih radnika, 89 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su jučer na cijelom području FBIH izvršili 253 brze kontrole.

Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika na crno. U ovim kontrolama do 19 sati inspektori Porezne uprave su otkrili ukupno 75 neprijavljenih radnika, 89 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 10 objekata koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 19 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 47 objekata i u 145 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 435.750,00 KM.

Aktivnosti se nastavljaju i za dane vikenda.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar