Porast kriminalnih aktivnosti na području Kaknja

Dana 09.09.2018. godine, oko 10,30 sati, u ulici 311. lahke brigade, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica K.F., iz koje je tom prilikom otuđen određen iznos novca i fotoaparat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 09.09.2018. godine, u 16,25 sati, u mjestu Ribnica, policijski službenici su prilikom pretrage terena uz korito rijeke pronašli zasad četrnaest stabljika indijske konoplje. Sporne biljke su počupane i uklonjene sa lokacije, te su izmještene u Policijsku stanicu Kakanj, gdje će biti predmet potrebnih vještačenja.

Dana 09.09.2018. godine, u 01,25 sati, u mjestu Haljinići, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka K02-J-561, kojim je upravljalo lice B.P., dok se u vozilu na mjestu suvozača nalazilo lice D.O., iz Kaknja, kod kojeg je izvršenim pregledom pronađeno pet upakovanih sadržaja biljne materije i tri upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj zavedena kriminalistička obrada.

 

(MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar