5 C
Kakanj
Nedjelja, 9 Maja, 2021

Popravljen jedan kotao i Zenica dobija grijanje

Grijanje stambenih i poslovnih prostora u Zenici biće stabilizovano poslijepodne ili u večernjim satima jer je tokom noći pokrenut “kotao 2” čiji se rad polako stabilizira, saopćio je ArcelorMIttal Zenica.

Radna temperatura ovog kotla se podiže tako da se zadovolje svi sigurnosni aspekti.Od početka tehničkih problema na postrojenju ovog kotla, uzrokovanih iznimno niskim temperaturama, tehnički timovi kompanije ArcelorMittal Zenica maksimalno su angažirani na njihovom otklanjanju.

“Rad sa samo jednim kotlom, pod ovako niskim temperaturama, uvijek je kritičan i teško održiv. Kako smo obavještavali javnost u posljednje tri godine, stanje kotlova u pogonu Energetika se pogoršava i za poboljšanje grijanja grada ne možemo učiniti ništa bolje od alternativnog projekta na Energetici koji smo već predložili. Trenutno svi radnici kompanije ArcelorMittal Zenica shvaćaju svoju društvenu odgovornost prema građanima Zenice i čine sve što je moguće kako bi se grijanje grada što prije potpuno normaliziralo”, saopćila je PR manager Dijana Božić-Srdanović.

Stručni timovi ove kompanije nastavili su raditii tražiti alternativne opcijeda bi doveli opremu u ispravno stanje, a trenutno se rade i na popravci “kotla broj 1”, na kojem je uočeno ozbiljno curenje.

- MARKETING -
IzvorBHRT

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO