Ponosni na Kakanj: Predstava “DNK” iz kakanjske produkcije učestvuje na Petnaestom festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH

Predstava “DNK” iz kakanjske produkcije koja je nastala kao plod vrijednog rada Dramskog studija i Muzičkog centra koji djeluju pri Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj učestvuje na Petnaestom festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH koji će danas u 17:30 sati biti otvoren u Konjicu.

Predstava “DNK” publici će se predstaviti večeras u 20:00 sati. U periodu od 17. do 22.aprila na Festivalu će se predstaviti Pozorište mladih Tuzle, Amatersko pozorište “Neretva” Konjic, Gradsko kazalište mladih Vitez, Teatar mladih Bihać, Katolički školski centar “Sveti Franjo – Opća gimnazija Tuzla”, Gradsko pozorište Trebinje i Pozorište “Male stvari” Trebinje, Gimnazija Bugojno, Katolički školski centar “Sveti Pavao” – Opća gimnazija Zenica, Gimnazija “Jovan Dučić” Doboj, Gimnazija Živinice, Gimnazija Visoko, Srednja škola Konjic i Srednjoškolski centar “Milorad Vlačić” Vlasenica.

Članovi Stručnog žirija: Hamica Nametak, režiser iz Mostara, Ivana Soldar, glumica Narodnog pozorišta u Tuzli i mr.sc. Miroljub Mijatović, glumac, režiser i rukovodilac dječije i omladinske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply