6.8 C
Kakanj
Subota, 8 Maja, 2021

Ponedjeljak, 23.oktobar 2017.godine, 15:00 sati: Ukupna cifra prikupljenih novčanih sredstava iznosi 61.390 KM, hvala svim dobrim ljudima koji učestvuju u akciji, akcija se nastavlja

Ponedjeljak, 23.oktobar 2017.godine, 15:00: Akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Haruna Tahirovića se sve više i više intenzivira. Sve više i više privrednih subjekata, udruženja, sindikata i građana se uključuje.

U akciji koju su volonteri Udruženja poslodavaca realizirali u poslovnim kolektivima u Kaknju prikupljeno je 2.124 KM (prikupljanje putem kutija).

  

 

Volonteri Udruženja poslodavaca općine Kakanj (volonteri koji kroz općinski podsticajni program stiču prvo radno iskustvo)

Značajnim novčanim iznosom akciji se priključila i firma MGM Farm.

U akciju su se uključili Pekar Delibašić, DSM Trade, MGM Farm, Nova Trgovina-S, Trgošped, Općina Kakanj, Delibašić Poliuretani, Eurosan-Ferida Kulović, Maneco, Ado-trans Donje Moštre, Inkos, uposlenici Općine Kakanj ličnim prilozima, Organizacija ratnih vojnih invalida “Kakanj 92”, Savez udruženja boračkih organizacija Kakanj, Vrtić “Pčelica” Kakanj, Humanitarna organizacija “Bajramska radost”, Harunove komšije iz naselja Bare, Enikon, Zaimović d.o.o, Unifarm, Urban BiH, Finesa Kakanj, Josipović Group, ADS Kakanj, AVA STAR Kakanj, INFO-KONT Kakanj, Nanda Kakanj, Fiko Commerc SF Cazin, Melik Group Visoko, Doboj putevi, “Ocean” Travnik, Auto-Shopping Kakanj, SMP 20 Kakanj, učenici Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj, bilježimo i uplate iz Švedske, zabilježena je i jedna uplata građanina Bratislave…

Uplate stižu od brojnih građana Kaknja, ali i građana Sarajeva, Mostara, Žepča. Uplate su, primjera radi, izvršili Ružica iz Žepča, Adi iz Mostara, Nisveta iz Sarajeva…

Ukupna cifra prikupljenih novčanih sredstava u ponedjeljak 23.oktobra 2017.godine, u 15:00 sati, iznosi 61.390 KM.

Harun Tahirović, mladi momak iz Kaknja, ima 21 godinu i osmijeh koji ne silazi s njegovog lica. U nesretnom slučaju povrijedio je vrat i kičmenu moždinu i sada je u invalidskim kolicima. No, samo privremeno. Nije klonuo duhom, nikada nije zaplakao niti kleo sudbinu, niti iskušenje u kojem se našao.

Harun je dijete kakanjskog borca, dobrovoljca iz 1992.godine i ratnog vojnog invalida. Živi u kakanjskom naselju Bare.

Na prijedlog najmilijih da se, radi lakšeg kretanja u invalidskim kolicima, napravi  pristupna staza do njegove kuće kako bi se zaobišle stepenice i da se uklone pragovi u kući rekao je „Ne, ja ću prohodati“.

Harun Tahirović

 

Od momenta povrede do danas najteže mu je bilo kada su njegovi prijatelji počeli raditi kao mladi policajci  u Kaknju jer je i on bio primljen u Policijsku akademiju. Htio je da zajedno sa svojim drugovima služi pravdi, svom gradu i svojoj domovini. Ali jedna povreda je privremeno odgodila ostvarenje snova.

Teško mu je bilo i i na bajramsko jutro kada nije mogao sa ocem otići u džamiju.

Ima naznaka da će Harun ponovo stati na noge. Sada je ključni korak da mu svi zajedno pomognemo. Liječio se u Varaždinu i drugim bolnicama, a tokom tog liječenja finansijski su pomagali članovi uže i šire porodice, prijatelji i dobri ljudi, a sada odvažno ulazi u novu borbu da stane na svoje noge i da nastavi ponosno koračati kroz svoj Kakanj i u tome treba našu pomoć.

Šestog novembra Harun odlazi u kliniku u Dubrovnik gdje će tokom 12 sedmica voditi borbu da uz pomoć savremene robotike stane na svoje noge i ponovo prohoda. Početna sredstva koja su nužna za plaćanje troškova liječenja su 45.000 KM, no postoje i drugi troškovi vezani za liječenje pa je cilj akcije koju je pokrenulo Udruženje poslodavaca općine Kakanj, a u koju se uključila i Općina Kakanj, prikupiti 70.000 KM.

Pozivamo privrednike, javna i privatna preduzeća, građane, škole, vjerske organizacije, sportske klubove, udruženja građana, policiju u čijem sastavu je Harun htio biti u službi pravde, i sve druge subjekte, da u svojim kolektivima i na drugim mjestima organiziraju akcije prikupljanja novčanih sredstava, da doniraju novčana sredstva, i da tako pomognu Harunu.

Pomozimo Harunu da stane na svoje noge.

Donacije se mogu uplatiti na slijedeći način:

Klik na sliku za veći format

Pripremljena je i uplatnica (na ime Harunovog oca Harisa)

Klik na sliku za veći format

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO