11.8 C
Kakanj
Ponedjeljak, 1 Marta, 2021

Pomoć od 5.000 eura ratnog vetera Safeta Malkića – Cakija ugroženim u Zavidovićima, Maglaju i Žepču

Zavidovićanin Safet Malkić – Caki, dokazani veteran humanitarnog djelovanja poznat svojim sugrađanima po nisu akcija koje je uz rat i poslije rata vodio na pomaganju unesrećenima, poslije velikih poplava koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu nastavlja svoje djelovanje koje se prije svega odnosi na pružanje podrške i pomoći nastradalim.

Caki je (kaže da ga tako najbolje znaju) stigao sa novom pošiljkom pomoći i povećao spisak obezbjeđenih donacija među kojima je osim hrane, higijenskih potrepština, sanitetskog materijala i drugog, upisano i nekoliko vozila.

U posjetu Zeničko-dobojskom kantonu gdje su Malkića dočekali premijer Munib Husejnagić i ministar unutrašnjih poslova Rifat Delić, ovaj humanitarac je došao sa pet hiljada eura gotovine koje je obezbijedio preko humanitarne organizacije Volkshilfe iz Linca u Austriji i poduzetnog direktora te fondacije Kristijana Šorkhubera. Humanitarci iz Austrije su željeli da neposredno pomognu porodice na terenu što će Caki i uraditi dodjeljivanjem pomoći u Zavidovićima, Maglaju i Žepču. Pomoć će biti urućena u saradnji sa lokalnim humanitarcima koji znaju podatke o ugroženosti i potrebama porodica koje su stradale u poplavama i klizištima

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO